srijeda, 12. lipnja 2019.

OTVOREN PARK S DJEČJIM IGRALIŠTEM


                                 
                                                       Akteri otvorenja


Mještani Donje Medvače muku muče s oborinskim vodama koje umjesto da se slijevaju u za to predviđenu odvodnu mrežu do suhog korita Briježnice, ostaju na asfaltnoj podlozi i još je više uništavaju. Nestručno izvedena odvodnja danas ima svoj danak u propadanju asfalta i lokvama vode poslije svake kišice. Rupe u asfaltu nastale su ne samo zbog loše izvedenih radova odvodnje nego i pojačanog prometa na ruti O. Luka – Bok – Orašje koja prolazi ovim krajem. Pošto su naredni izbori tek na godinu onda mještani Donje Medvače moraju se oboružati strpljenjem i čekati to vrijeme te pritom moliti Boga da netko uoči ovaj problem.
I dok matićki Lazar čeka političke mrvice sa stola općinskih i županijskih vlasti, koje usput uvijek netko drugi pozoba, dotle poduzetni, vrijedni i radišni ljudi sami stvaraju bolju budućnost za sebe i svoju okolinu.
Jedan takav primjer, brige za druge i okoliš, imali smo prigodu vidjeti jučer kad je otvoren park s dječjim igralištem namijenjen najmlađoj populaciji ovog sve starijeg mjesta.
Jučer u 10 sati, bez ikakve pompe, dvojica poduzetnih ljudi, Pejo Živković i Joso Vinković, upriličili su malu svečanost  povodom otvorenja ovog prekrasno uređenog prostora na koju su pozvali učenike, učiteljice i učitelje područne škole u Matićima. Mališani su bili oduševljeni krafnama i sokićima, a igralište su i tako isprobali u proteklih par dana prije otvaranja.
Na naše pitanje, Peji Živkoviću, koji je motiv ovog projekta, rekao je: Nema nikakvog posebnog motiva izuzev želje da se najmlađima omogući adekvatan prostor za igru i da ih se makne iz virtualnog svijeta igrica i društvenih mreža. Na ovaj način uređen je i prostor koji do sada nije imao nikakvu funkciju a nalazi se na mjestu koje je ogledalo sela.
Što je ponukalo Josu Vinkovića da učestvuje u ovom projektu, odgovara: Joso Vinković vlasnik je svečane dvorane „Marija“ u Boku. Mnogo naših mještana slavilo je svadbeni pir baš u ovoj dvorani pa je Joso na ovaj način zahvalio svim njima.
Svaka čast, da je barem više ovakvih primjera i ovakvih ljudi.   



    
                                                             Marenda



                                              
                                   

                                  
                                         Za svakoga ponešto                                 






                             Pejo Živković, začetnik i realizator akcije

                                        Joso Vinković s obitelji



                  







                    






                              Još malo onih kojima je ovo namijenjeno  

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE