četvrtak, 19. listopada 2023.

PODRŽIMO NAPREDAK

Dragi simpatizeri SD „Napredak" Matići!!!



Znamo da su ova tri uzastopna poraza teško pala svima nama, ali upravo u ovakvim trenucima se dokazuje naša istinska, prava vjernost i snaga.

Zašto?

Zato što Mi nismo samo sportstka/nogometna momčad, Mi smo obitelj koja voli Napredak i kad pobjeđujemo i kad gubimo. Napredak nije samo nogometni klub u našem mjestu, On je najprepoznatiji brend našeg mjesta, dio naše povijesti i identiteta.
Mnogi od nas, naši očevi, kao i njihovi, odrasli su uz Napredak, prošli kroz mnogo uspona i padova. Sjećamo se trenutaka kada smo zajedno slavili velike pobjede ili učili iz poraza, ali uvijek smo ostali vjerni našem klubu.
Sjećamo se svih onih trenutaka kada smo osjećali ponos gledajući našu momčad na terenu, tako da nam ova serija poraza bude poticaj da se dignemo, radimo i navijamo još jače te tako zajedno izdignemo prema ponovnim pobjedama i uspjesima.
Neka se naša ljubav prema Napretku i našem mjestu ogleda ne samo u trenucima slave, već i u trenucima izazova. Sjećajmo se svih pozitivnih stvari koje smo doživjeli uz naš klub i ne dopustimo da nas trenutni rezultati obeshrabre.
Krize se događaju, nisu naši dečki zaboravili igrati nogomet. Zato nam je vjera, jedinstvo i ljubav prema Napretku ovih dana itekako potrebna.
Neka Napredak uvijek bude iznad svega, jer zajedno smo nepobjedivi.

“svojeseločuvaju“


NAJAVA SLJEDEĆE UTAKMICE


Za dva dana, u okviru 11. kola Druge lige FBIH skupine Sjever, imamo prigodu biti nazočni susretu starih sportskih prijatelja – našeg NK „Napredak“ i FK „Radnički“ Lukavac.

Ova dva suparnika do sada su odigrala osam utakmica u prošlosti, s dosadašnjim skorom od dvije pobjede za Napredak, bez neriješenog ishoda i šest pobjeda za Radnički. Gledajući dosadašnju statistiku ova dva kluba, Radnički je u prednosti.

Prva utakmica odigrana je 04. studeni 1984. godine.

XIV kolo „Regionalna liga – sjever“

Gradski stadion FK „Radnički“ Lukavac

 FK „RADNIČKI“ Lukavac – NK „NAPREDAK“ Matići 

(0:0) 2 : 0

Strijelci: 

1:0, Sakić (58), 2:0, Marković (76).

Sastav NK „Napredak“ Matići:

Sastav NK Napredak: 
Filipović 8, Živković 7, A. Mikić 7, L. Mikić 6, Orkić 7, Draganović 7, Pejić 6, Martinović 5, M. Mikić 5,Marković 6 (I. Mikić -) Mišković 6 (G. Mikić-) . (izvor SN Zagreb)


Posljednja, osma utakmica ova dva sportska kolektiva.

XXIV kolo „Republička liga – sjever“

Srijeda: 28. travanj 1990. godine.
Gradski stadion FK „Radnički“ Lukavac

 FK „Radnički“ Lukavac – NK „Napredak“ Matići 

(1:0) 3 : 0

Strijelci: 

1:0, Sejdanović (10). 2:0, Sakić (55). 3:0, Maraković (82).

Sastav NK „Napredak“ Matići:

Anto Dabić-Vučko 8, (Marijan Ivanović-Mićo-), Dragomir Pejić-Zuba 6, Anto Mikić-Munja 6, Tunjo Mikić-Tuca 6, T. Orkić-Džonson 7, Željko Da­bić-Želja 6, Stanko Pejičić-Loza 6, Đuro Pejić 6, Ivo Mi­kić-Ivek 6, Slavko Draganović-Dnevnica 6, Drago Dabić-Boca 6. (izvor SN Zagreb)

Treba napomenuti da je ovu sezonu Radnički osvojio prvo mjesto, ispred Radnika iz Bijeljina i Jedinstva iz Odžaka te tako osigurao nastup u Međurepubličkoj ligi.

Naš Napredak se tu sezonu nekim čudnim spletom okolnosti, koje su se dogodile u posljednjem kolu, našao neopravdano na dnu ljestvice i tako nakon dvije sezone igranja u „Republičkoj“ ligi preselio u „Regionalnu“ ligu.

Pogled na tadašnju ljestvicu 

Republička liga BiH - skupina sjever
Nogometna sezona 1989/90

Jučer je naš protivnik bio u velikoj prednosti, no danas to nije zasigurno onaj stari Radnički. Kao i mnoge druge klubove u BiH, niti njega nisu mimoišli današnji financijski i organizacijski izazovi.
Pogledamo li trenutnu ljestvicu, danas je naša momčad u blagoj prednosti. Napredak trenutno zauzima sedmu poziciju na ljestvici, dok nam Radnički puše u leđa i nalazi se na osmoj poziciji.

Trenuta ljestvica

Trenutna forma:


Dakle, očekuje nas ne samo nogometna utakmica, nego i prava sportska manifestacija dva sportska rivala na terenu, u potrazi za svojim stvarnim indentitetom. 
Očekujemo dobru posjetu i strastvenu potporu s tribina. Neka bolja momčad pobijedi i neka ova utakmica ostane u sjećanju kao još jedan nezaboravan sportski trenutak.

Podržimo Napredak, vidimo se na stadionu „Crna Mlaka“ u subotu, 21. listopada 2023. godine u 14. 30 h.!

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE