subota, 29. listopada 2022.

TRENUTNO NAJBOLJI

Sutra 30. lipnja 2022. godine, sa početkom u 13.3o sati, NK "Napredak" u Kikačima (Kalesija) igra svoje 12. kolo Druge lige F BiH. 

Biti će ovo uopće prva utakmica ova dva sportska kolektiva.

Domaća momčad FK "Mladost" nakon 11. odigranih kola nalazi se na osmom mjestu ljestvice, sa 17 osvojenih bodova. 

Naša momčad je na trećoj poziciji sa 21 osvojeni bod. 

Glavna snaga u ovoj sezoni Mladosti je domaći teren. Od šest odigranih utakmica ostvarili su pet pobjeda, dok su u šestoj utakmici doživjeli poraz od NK "Svatovac" Poljice (0:2).    

Najavu sutrašnje utakmice napraviti ćemo prikazom dosadašnjeg individualnog učinka naših nogometaša.  

Najviše odigranih minuta ove jeseni u našem dresu, ostvario je vratar Marko Živković, 851 minutu.

ponedjeljak, 24. listopada 2022.

Vidovice


Iako rušeno, paljeno, pljačkano i plavljeno kao feniks se diglo selo žilavih i ustrajnih ljudi, Vidovice. Ljudi koji su naučili da je život u ravnici uz Savu protkan mnogim nedaćama, ali da se za ovaj komad zemlje vrijedi truditi pa i žrtvovati ono najvrijednije, život. Da se žrtva ne zaboravi i da se oda počast onima koji su platili tu najvišu cijenu slobode pobrinuli su se mještani Vidovica i bivši sudionici obrambenog Domovinskog rata okupljeni u Udrugu dragovoljaca i veterana „23. listopad“.

Trideseta obljetnica oslobođenja ovog mjesta najavljivana je kao veliki događaj. Ispalo je da je bilo iznad svih očekivanja. Već na ulasku u selo osjećala se svečana atmosfera. Na sve strane su se vidjele djevojke i žene u narodnim nošnjama, uniformirane osobe u svečanim odorama, majicama i jaknama s logom pripadnosti raznim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Posebno je lijepa bila slika kad su se pojavili predstavnici udruga noseći ratne zastave. Združeni, kao i prije trideset godina, samo su tada umjesto zastava nosili naoružanje. Zagrepčani (Dubrava), Varaždinci, Riječani, Podravci, Slavonci, pripadnici 106. brigade HVO Orašje, izviđačko diverzantske skupine (SPOS „Vojska babe Mare“, DIV, Crna legija) i drugih brigada HVO iz Bosanske Posavine, jedni uz druge, prije 30 godina, oslobodili su ovaj prostor i vratili ga onomu kome pripada.

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE