petak, 9. kolovoza 2019.

MATIĆKI NOGOMETAŠI OSVOJILI MEMORIJAL U DONJOJ MAHALI





           Nogometaši NK „Napredak“ iz Matića osvojili su Memorijalni turnir "Ivica Džojić – Šici" u Donjoj Mahali. U finalnoj utakmici odigranoj 8. 8. 2019. godine u 21 sat, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladana je momčad HNK „Kostrč“ rezultatom 4 : 2. U izjednačenoj igri obadviju momčadi pobijedio je spretniji i po drugi put u 5 dana nanio poraz ekipi iz Kostrča. Najbolji igrač finala svakako je vratar Napretka, Dario Martinović. Svoju klasu demonstrirao je i Tomislav Marković, posebno u polufinalnoj utakmici protiv domaćina turnira. Napadački trojac Napretka, Tomislav Marković, Tomislav Mikić i Mato Ivić biti će nerješive enigme za obrane svih ligaša 1. ŽNL. Kada se od ozljede  oporavi i Mateo Martinović navijači našeg kluba mogli bi ove sezone uživati u čestoj trešnji protivničke mreže.
Kako je tekao put do osvajanja pobjedničkog pehara. Prvo je u utorak drugog dana natjecanja savladana ekipa NK „19. srpanj“ iz Oštre Luke rezultatom 3 : 2. U polufinalu koje se igralo u srijedu igrači Napretka pobijedili su domaću ekipu NK „Dinamo“ boljim izvođenjem kaznenih udaraca, nakon što je rezultat u regularnom dijelu glasio 2 : 2.
Čestitamo organizatoru, NK „Dinamo“ Donja Mahala, na besprijekorno organiziranom nogometnom natjecanju u sjećanje na velikog vratara, Ivicu Džojića - Šicija.
Ovim uspjehom nastavljen je niz pobjeda ( pet za redom)  koji će u nedjelju u Domaljevcu biti na velikoj kušnji. U nedjelju naši nogometaši igraju polufinalnu utakmicu kupa NSŽP protiv  domaljevačke (domlječke) ekipe koja je iz godine u godinu sve jača. Posebno su neugodni kao domaćini i svaki rezultat izuzev poraza biti će uspjeh za našu momčad.

Danas je zavjetno hodočašće selima župe Tolisa. Hodočasnici kreću ispred crkve i samostana u Tolisi oko 18,00 sati. U Matićima se pred crkvom  očekuju oko 18,40 -  19,oo sati.


                                         NK "Napredak" Matići, pobjednička momčad

ponedjeljak, 5. kolovoza 2019.

SAŽETAK NOGOMETNIH DOGAĐANJA U MATIĆIMA TIJEKOM VIKENDA





Završio je „11. Festival nogometa Matići 2019.“. Jedanaestu godinu zaredom svjedočili smo organizacijskom uspjehu NK „Napredak“ iz Matića. Jedanaesti put učinjeni su nesebični napori uprave kluba, navijača i drugih volontera koji su danima pripremali ovu najstariju međunarodnu dječju nogometnu feštu na području Posavine i mnogo šire. Oko 150 djece učesnika družilo se i nadmetalo u nogometnoj vještini i znanju za trofeje i nagrade koje je pripremio domaćin. Najuspješniji su u konačnici bili nogometaši HNK „Vinkovci“ iz Vinkovaca, drugo mjesto zauzela je ekipa NK „Frankopan“ iz Andrijaševaca i treće FK „Ilićka“ iz Brčkog. Za najboljeg vratara proglašen je Ante Vulić iz HNK „Vinkovci“


   Najbolji vratar Ante Vulić i Anto Mikić – Munja, bivši nogometaš NK „Napredak“


  Najbolji igrač turnira je Ivan Ivaković iz NK „Frankopan“ Andrijaševci
Nagradu mu je uručio predsjednik NK „Napredak“, Marijan Martinović


      Najbolji strijelac je Marko Jakobovac iz HNK „Vinkovci“, nagradu mu je uručio kapetan NK „Napredak“, Antonio Mikić


                  Turnir je otvorio predsjednik NSŽP, Iljo Dominković



Toliko o turniru. Još par riječi osvrta na subotnju kup utakmicu „Napretka“ protiv HNK „Kostrč“. Domaćin je puno teže nego se očekivalo izborio plasman u polufinale kupa NSŽP. Nije tome doprinijela dobra igra gostiju koji su ostali bez najkvalitetnijih nogometaša nego nervozna igra domaćih. Igrači „Napretka“ stvorili se desetak 100% prigoda ali nije to bio dan za pamćenje matićkih napadača. Tomislav Marković napadač „Napretka“ propustio je realizirati barem pet takvih prigoda. Nije bio njegov dan, ali ipak je on odlučio pobjednika udarcem s bijele točke. U nedjelju se igra polufinalna utakmica u Domaljevcu protiv domaće  „Mladosti“. Biti će to prva prava provjera mogućnosti naših nogometaša. Poželimo im sreću.
Već sutra ekipa Napretka nastupa u noćnom terminu (20 sati i  30 minuta) na turniru „Ivica Džojić – Šici“ u Donjoj Mahali.




REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE