petak, 11. veljače 2022.

Osvrt na 6. nedjelju u godini .

dr. fra Luka Marković


IDEALNI KRŠĆANIN
Francuski pisac Francois Mauriac je jednom zgodom rekao kako onaj tko nije pročitao Isusov „Govor na gori“, ne može shvatiti bit kršćanske poruke. U čemu leži ta tako važna poruka? U Isusovom odnosu prema ljudima, u njegovom govoru da odnos prema čovjeku kod vjernika treba zauzimati važno mjesto. Zato se za kršćanstvo može reći da je religija koja govori o vjeri u Boga i nužnosti humanoga odnosa prema čovjeku. Jedno bez drugoga ne ide. Kakav bi trebao biti kršćanin (idealna slika) o kojem se govori u „Govoru na gori“, opisuje, na svoj način, jedna njemačka pjesma:
Ako ti suzom zaiskri oko,
Ako te netko rani duboko,
Ako ti zbog tuge zadrhti duša,
Ako nema nikoga da te sasluša,
Ako od bola krikneš u snu,
Javi meni i bit ću tu.
U tom kontekstu može se reći da ljudske oči ne mogu nikada biti vjerodostojno uzdignute k nebu ukoliko ne vide pored sebe i čovjeka na zemlji.

četvrtak, 10. veljače 2022.

MARKO MIŠKOVIĆ-MAX NOVI PREDSJEDNIK NAPRETKA!

 

U nedjelju je održana izborna skupština ŠD "Napredak" Matići na kojoj je prisustvovao velik broj mještana zainteresiranih za budućnost našeg seoskog kluba.
Pred skupštinu je Marijan Martinović kao predsjednik iznio sve ono što je uprava kluba učinila u posljednje 3 godine, iznijeto je detaljno financijsko izvješće, infrastrukturni radovi i detaljno analizirani rezultati prve momčadi.
Skupština kluba jednoglasno je usvojila sve točke dnevnog reda.

Nakon usvojenog izvješća o radu i financijskog izvješća, uslijedio je izbor novog rukovodstva kluba.
Marijan Martinović je napustio funkciju predsjednika kluba nakon generalno uspješne 3 godine.
Marijan je definitivno odradio odličan posao na funkciji predsjednika i ostavlja klub na zdravim i stabilnim nogama.


 Skupština kluba jednoglasno je izglasala 15 osoba u Upravni odbor, nakon prvog zasjedanja UO, odlučeno je da Napredak u nove pobjede kao predsjednik povede Marko Mišković-Max, za potpredsjednika kluba izabran je Anto Paradžiković-Doćko, a funkciju tajnika kluba obavljat će Marko Mamić-Begin.

Ostale osobe koje čine Upravni odbor: Dabić Dino, Marković Joso, Marković Zvonimir, Mikić Ivan, Mikić Nikola, Mišković Marko(Kuba), Orkić Ivan, Pavić Pavo, Pejić Ivica, Pejičić Ivo, Pejičić Luka. 

Novom sazivu Upravnog odbora želimo sreću u radu i da naš Napredak podignu na još jednu veću razinu.



REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE