petak, 12. srpnja 2024.

U susret proslavi

                                          

Još od sredine lipnja traju konzultacije o datumu prvog posjeta novozaređenog požeškog biskupa Ive Martinovića matičnoj župi Tolisa i selu Matićima. Konačan dogovor o datumu utanačen je 28. lipnja prilikom posjeta izaslanstva MZ Matići i župe Tolisa Požeškoj biskupiji. Dogovoreno je da taj događaj bude u nedjelju 11. kolovoza tekuće godine. Program bi se sastojao od pučke svete mise u 11 sati u župnoj crkvi na Raščici, koju bi predvodio biskup Martinović, a nakon koje bi se preselilo u Matiće. U Matićima će na školskom igralištu u središtu sela biti organizirano pučko slavlje u biskupovu čast. Isto bi započelo svečanim ručkom, a nastavilo se programom kog su pripremili domaćini.


Msgr. Ivo Martinović kog mi i danas u selu zovemo fra Ivica je jedan od svećenika koji zbog obrambenog Domovinskog rata nisu imali svoju „mladu misu“ u matičnoj župi. I to je jedan od razloga za doći, ali u prvom redu slavimo prvi posjet prvog domaćeg biskupa, kako Župi, tako i selu. Vodeći se geslom na njegovom biskupskom grbu pozivamo sve ljude dobre volje, iz cijele župe i okoline, na zajedničko veselje u radosti i miru.

Za realizaciju ovog projekta formiran je širi Odbor za proslavu. U suradnji s biskupskom kancelarijom u Požegi i gvardijanom toliškog samostana dogovaraju se detalji programske sheme cijelog događaja. Zbog veličine i zahtjevnosti svih radnji uključen je veliki broj volontera. Kao i uvijek kad je trebalo mještani sela se rado odazivaju, a posebno za ovu prigodu, jer se ovakve stvari događaju jednom u životu. Budući da je trošak primjeren veličini događaja očekuje se veliki broj pokrovitelja. Da bi se smanjili troškovi, a ujedno i da se angažira što veći broj mještanki, Odbor će pozvati matićke žene da sudjeluju u dragovoljnom pravljenju slastica za taj dan. Ovaj poziv biti će službeno objelodanjen 14. srpnja na nedjeljnoj misi u Matićima. O svim predstojećim aktivnostima vezanim za ovaj događaj će stranica Selo Matići blagovremeno izvješćivati.




utorak, 9. srpnja 2024.

07.03.1942.-08.07.2024. PEJO ŽIVKOVIĆ

Sa žalošću obavještavamo mještane sela Matići da je jučer, u 82. godini života, preminuo naš dragi Pejo Živković. S ponosom možemo reći da je Pejo bio sudionik obrambenog Domovinskog rata, čime je dao svoj doprinos u obrani naše zemlje.

Pejo je iza sebe ostavio trojicu sinova i jednu kćer, koji će s ponosom nositi njegovu uspomenu. 

Njegova ljubav, predanost i hrabrost zauvijek će ostati u našim srcima.


Počivao u miru Božjem

Iskrena sućut obitelji

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE