subota, 20. listopada 2018.

HKUD "DR KRUNOSLAV DRAGANOVIĆ" MATIĆI, ČETVRTI DIO



Autor; Pejo Pejić - Lele

HKUD "Dr Krunoslav Draganović" Matići


O
va četvrta i posljednja priča o HKUD "Dr Krunoslav Draganović" Matići, posvećena je najznačajnijim nastupima Društva kako bi bivše članove podsjetila na lijepa druženja, vesela putovanja i zanimljiva mjesta u kojima su gostovali.
Primarni cilj ove priče je pokazati gdje su to sve naši „kudovci“ prezentirali: običaje, narodne nošnje, izvorna kola i pjesme svog zavičaja, ali i na najljepši način promovirali svoje selo i kraj iz kojeg dolaze.
Pored brojnih nastupa na smotrama folklora KUD sudjelovao je i na brojnim kulturnim manifestacijama i društvenim događanjima kao što je puštanje u rad nove kompe na Savi na kojoj su se među prvima i provozali, podsjećanja radi u to vrijeme savski most je bio srušen i kompa je bila jedini put u svijet.Ta vožnja kompom nastavljena je kasnije u okviru festivala "Dani hrvatskog filma" i druženja s glumcima.

Članice KUD-a na dodjeli nagrada glumcima

nedjelja, 14. listopada 2018.

SRAVNALI BRDO

Prva Županijska nogometna liga Posavine

9. kolo

Gosti uspješniji

Čak dvije pobjede gostiju, tri neriješena rezultata i samo dvije pobjede domaćih momčadi. Napadači na zadovoljavajućoj razini, najviše pogodaka viđeno u Orašju 6, dok je prosjek pogodaka 3,29 po utakmici.

Susjedski derbi kola, ali i uopće derbi kola odigran je danas u Kostrču.

NK „Kostrč“ Kostrč – ŠD „Napredak“ Matići  (0:1) 0 : 2
Strijelci:
0:1, Robert Vincetić



0:2, Mateo Martinović
                                                       



REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE