nedjelja, 14. listopada 2018.

SRAVNALI BRDO

Prva Županijska nogometna liga Posavine

9. kolo

Gosti uspješniji

Čak dvije pobjede gostiju, tri neriješena rezultata i samo dvije pobjede domaćih momčadi. Napadači na zadovoljavajućoj razini, najviše pogodaka viđeno u Orašju 6, dok je prosjek pogodaka 3,29 po utakmici.

Susjedski derbi kola, ali i uopće derbi kola odigran je danas u Kostrču.

NK „Kostrč“ Kostrč – ŠD „Napredak“ Matići  (0:1) 0 : 2
Strijelci:
0:1, Robert Vincetić



0:2, Mateo Martinović
                                                       



Kako brojevi govore, našim igračima više odgovara igrati u gostima nego li kući. Od četiri gostovanja, tri pobijedili i jedan neriješeni ishod. Kući, dvije pobjede, jedan neriješena rezultat i dva poraza.

Napredak je posljednji put pobijedio u Kostrču u nogometnoj sezoni 2010/11. Od tada statistički gledano, blaga prednost je na strani Kostča.

2010/11. Napredak – Kostrč 2:0, 5:1
2011/12. Napredak – Kostrč 4:0, 1:3
2012/13. Napredak – Kostrč 1:1, 0:2
2013/14. Napredak – Kostrč 1:2, 2:3
2014/15. Napredak – Kostrč 0:2, 6:1
2015/16. Napredak – Kostrč 4:2, 1:3
2016/17. Napredak – Kostrč 3:0, 0:3

2017/18. Kostrč igrao u Drugoj ligi

Danas je SD "Napredak" zasluženo slavio. Od prvog minuta utakmice, naša ekipa je ušla otvoreno, rekli bi napadački i na pobjedu.
Blagu inicijativu imali smo cijelo prvo polu vrijeme, ali je prvu i to 100 % šansu imao ipak domaćin, i to nakon pogreške našeg centralnog stopera. Da ne dođe do najgoreg pobrinuo se fantastičnom obranom Paradžiković. Kao vrijedno spomena od strane domaćina iz prvog dijela utakmice, mogli bi istaknuti još u dva navrata dobro probijanje naših bočnih pozicija, kvalitetne povratne lopte, koje su na našu sreću ostale neiskorištene.
Sa druge strane za naš tandem Ivić & Vincetić, obrana kostrčana nije imala rješenje. Tako je spomenuti dvojac nakon nekoliko izglednih situacija, uspio dovesti jednu akciju do kraja.
Po tko zna koji put probijena lijeva strana. Odložena lopta od strane Ivića, precizan udarac sa nekih 20 tak metara Vincetića. Vratar nemoćan, publika na nogama. Napredak zasluženo vodi 1:0.
Drugo poluvrijeme, domaćin je ušao u utakmicu još otvorenije, dok je naša momčad iz polukontri i kontri fantastično odgovarala.
U tom „prepucavanju“, slijedi situacija gdje je domaći stoper bio prinuđen raditi prekid na danas itekako raspoloženom Vincetiću, par metara od rubu kaznenog prostora domaćina. Na scenu stupa Martinović i svojim maestranim djelom, potvrđuje igračku klasu, 0 : 2.
Nakon ovoga domaćin nije imao izbora nego krenuti na sve ili ništa. U nastavku utakmice bilježimo nekoliko više nego li obećavajuće prigoda sa obadvije strane. Uglavnom su se negativno isticali igrači u završnici  napada, ali i pozitivno u nekoliko navrata naš vratar Paradžiković.

Na kraju, nova tri boda na kontu naše momčadi. Gledajući domaćina koji je na vrhu naše ljestvice, a koji nam nije, ali kako god razmislimo niti ne može parirati u niti jedno segmentu nogometne igre. Pitamo se sa razlogom koji su to onda realni dosezi i vrijednost naše momčadi.
Kostrč se pokazao kao dobar domaćin, kompaktna momčad, ima tu pojedinaca, vidi se ruka trenera Kobaša, ali nismo sigurni da je to ekipa koja će i na kraju prvenstva biti na vrhu ljestvice.
Također, moramo se pozitivno očitovati i o ljudima u crnom, danas su bili za svaku pohvalu.

Stadion „Blatakana“ u Boku
NK „Bok“ Bok – NK „Sloga“ Prud (0:1) 1:2
Strijelci:
0:1, Paradžik
1:1, Krištić
1:2, Stamenković

Osim časnog poraza domaćin nije mogao više. U nastavku slijedi teška borba za očuvanje statusa u Prvoj ligi. Gosti kako se i očekivalo u ovoj sezoni vrlo dobri, tko pozna igrački kadar ove momčadi, reći će da druga pozicija na ljestvici i nije maximu.

Stadion „Mladosti“ u Domaljevcu

HNK „Mladost“ Domaljevac – SD „Sloga“ Tolisa 2 : 2
Strijelci:
0:1, Topčagić
1:1, Sendić
1:2, Ević
2:2, Marić

Nakon dobrog ulaska u sezonu, rekli bi da je Sloga ušla u rezultatsku krizu. Već treću u nizu utakmicu „tako blizu, a tako daleko“. Ovaj put u sudačkoj nadoknadi ostali su bez sva tri boda.

Stadion „Dragovoljca“ u Novom Selu

NK „Dragovoljac“ Novo Selo – NK „19. srpanj“ Oštra Luka 2 : 2
Strijelci:
1:0, Ivanković
1:1, Janjić
2:1, Subašić, KU
2:2, Srna

Nije to "19. srpanj" od prošle sezone, bar ne na papiru, ali bodovi dolaze čak i sa najtežih gostovanja. Žute kobre mogu biti zadovoljne, igrom ali i trenutno trećom pozicijom na ljestvici.

Stadion u Vitanovićima

NK „Vitanovići 78“ Vitanovići – NK „Dubrave“ Dubrave 0 : 0

U ovom kolu, utakmica bez golova odigrana je u Vitanovićima. Na kraju brčanskog derbija, zadovoljniji su bili gosti iz Dubrava.

Jučer su svoje utakmice odigrali

NK „Hajduk“ Orašje – HNK „Mladost“ D. Svilaj (2:0) 6 : 0
Strijelci:
1:0, Rabić
2:0, Pamukčić
3:0, Rabić KU
4:0; Rabić
5:0, Rabić KU
6:0, Nišlić

Nakon nešto lošijega starta, momčad iz Orašja uhvatila formu. U jučerašnjoj utakmici demolirali su momčad iz Donjeg Svilaja. Na toj utakmici najviše se proslavio jedna od, ako ne i najbolji igrača Hajduka Alan Rabić, utrpavši četiri pogotka.

Druga utakmica odigrana je u Dizdaruši između,

FK „Dizdaruša“ – FK „Mladost“ Sibovac (1:0) 4 : 0
Strijelci:
1:0, Omić Evir
2:0, Valčić
3:0, Sajtanović
4:0, Valčić

Nije to onaj stari „Sibovac“. Osipanje igračkog kadra, kako već ranije u drugim momčadima, sada se može osjetiti i u momčadi Mladosti. Gosti su se držali sve do pred kraj prvog dijela utakmice, kada je iskusni Omić zatresao mrežu iz Sibovca.
U nastavku utakmice, domaćin je samo potvrdio svoju kvalitetu, ne dajući neki veliki izbor gostima.

LJESTVICA

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE