ponedjeljak, 31. svibnja 2021.

Mladen Pejić-Dugogodišnji sponzor Napretka


 Gospodin Mladen Pejić-Joco, vlasnik firme Europlast nakon jučerašnje pobjede protiv ekipe HNK "Kostrč" počastio je naše igrače i navijače jelom i pićem.

Mladen je uvijek potpora igračima i klubu kao 12. igrač na tribinama, ali i kao vjerni dugogodišnji sponzor Napretka.

Njegova firma Europlast se bavi izradom i ugradnjom PVC stolarije, komarnika, klupica po najvišim europskim standardima.

Usluge Europlasta možete potražiti u Ulici J.bana Jelačića bb u Matićima.

Iskreno i od srca želimo zahvaliti Mladenu i njegovoj obitelji na dosadašnjoj potpori klubu, a firmi što više poslovnog uspjeha.

nedjelja, 30. svibnja 2021.

JUBILARNIH 10


Jučer je bilo točno 10 godina kako je krenuo sa radom naš lokalni miljenik, Caffe bar NK ''Napredak'' Matići.

O njegovim, čarima, anegdotama, ne prospavanim noćima…drugi put, a sada ćemo slikom kronološki proći kroz njegovu preobrazbu.

Krenulo je ovako 









NEKI SU RADILI, A NEKI IH HRANILI 


 
ISTINA, NEKI SU ČUVALI DJECU



 DRUGA EPIZODA








NAKON TEŠKA DANA, SLIJEDI OPUŠTANJE







slike ustupio Mato Mišković


SINOĆ NIJE BILO TORTE, ALI JE BILO DRUGIH DELICIJA









S R E T A N    R O Đ E N D A N

NEDJELJNI KUTAK ZA MLADE


SKRIVENE NAMJERE

 

Ne možemo istrijebiti zlo iz naših života i iz našeg postojanja. Od početka nam je to usađeno u našu narav, prirodu, um. Isto tako usađeno nam je da se borimo protiv istog tog zla, gdje god se ono nalazilo. Podizali smo gradove i zidine, kako bi se sačuvali od neprijatelja naših, od zla, zmija koje vrebaju svoj plijen. Onda smo shvatili da i u ograđenom, neprobojnom gradu vrebaju zmije. Hodale su među nama, čekajući priliku za napad. To su naši poznanici, prijatelji i obitelj. Onda smo shvatili kako i u sebi posjedujemo beskonačan broj zla i zmija, da smo sami potencijali izov najgoreg mogućeg zla. Imamo mogućnost stvaranja prevelike ružnoće, osvete, zla i zavisti, a da se toga čak i ne plašimo. Nitko se ne bi trebao plašiti sebe, ili bi ipak trebao? 

Nije važno koliko nam netko bio blizak, koliko poznavali nekoga, koliko sami sebe poznavali. U svima nama postoji zrno prljavštine i okorjelosti. Kao i sa svim drugim, njegovanjem tog zrna i vježbajući svoje zlo, postajemo najgorim ljudima povijesti. Na svijetu ne postoji ništa bolje, a ujedno i ništa gore, od čovjeka. Cijeli svijet ovisi o odabiru jedne osobe. Jedna osoba, ako ne uspije uništiti svijet u svojoj namjeri, što vjerojatno i ne može, može širiti zlo i poticati druge na iskrivljen život. Veći broj glasača zla, osigurava postupnu propast svijeta. Ni najmanji propust, ni najmanji grijeh ne smije se predvidjeti, jer u sebi sadrži prevelik potencijal kaosa. Zato smo često osjetljivi na stvari poput propusta, kašnjenja, nemara, ljubomore, uvrede i slično. Sve te stvari koje se nalaze pred vama i koje možete osjetiti svojim umom i tijelom, nisu male stvari. Sve što činimo znači, mora imati smisao, razlog i posljedicu. Ne možemo tek tako zanemarivati vlastita djela, bila ona dobra ili zla. Naročito, ne smijemo zanemarivati, ili još gore potcjenjivati, bilo kakva tuđa djela. 
 
Pored sposobnosti provođenja zla i mržnje, također smo sposobni na suprotno, širenje ljubavi i smisla, reda u najboljem smislu. Jedno bez drugog ne može i ne treba biti. Malo reda malo kaosa, sve u svojoj ravnoteži, jer previše reda vodi kaosu, a previše kaosa vodi redu. U nekima je izražen red u drugima kaos. Postoje ljudi, poznanici, prijatelji, kako god ih nazvali, od kojih ne očekujemo previše, ali su oni zapravo toliko vrijedni truda i poštovanja zbog svoje brige, ljubavi i zasluga, da je zapravo pravo zlo zanemariti takve ljude, koji su spremni pomoći, pružiti ruku povjerenja i predati sav svoj kapacitet ljubavi. Neki ljudi su jednostavno takvi, ali ih okolina upropasti, jer ih zapostavi. Neki imaju faze hrabrosti, ljubavi i dobrote i samo ponekad se ponašaju opisano i to najčešće samo prema određenim ljudima. Biti čovjek, koji je spreman pomoći zasluženo, pružiti ruku kada je potrebno, izraziti zahvalnost prema nekome na jedinstven način, ljubiti druge bezuvijetno, znači biti korak bliže nekom savršenstvu kojem težimo. Jako je teško prepoznati takve znakove ljubavi i zahvalnosti, ali jednom prepoznati, ostaju urezani sve dok srce radi, a mozak dobro misli. 
 
Zažalimo kome smo sve poklanjali naše vrijeme, oko koga smo se trudili, kome smo težili, za koga smo žrtvovali sebe i sve naše dragocijenosti, ali još više žalimo, kada ne poklonimo sve to onima koji su to zaista zaslužili. Nevjerojatno komplicirana stvar, kao i sve ostalo u svijetu, i da bilo bi bolje da je jednostavnije, ali više ne bi posjedovalo svoju čaroliju složenosti, izazova i problema. Ponekad jednostavno treba platiti za vlastite propuste i grijehe, na način da shvatimo, da smo krivi za vlastitu nesreću i zlo. Da su zmije prevladale u nama i da nismo dobro razmišljali i odabrali. Zato su najopasniji protivnici, oni koji vrebaju u blizini čovjeka, a što je bliže čovjeku nego on sam. 
 
Najjači je onaj tko pobjedi sebe, možda je to i nemoguće, ali nije nemoguće pokušati i dokazati suprotno. Svi plaćamo za svoje zmije, prije ili poslije, ali trebamo prepoznati dobra djela, svoja ili tuđa i iskreno se zahvaliti, jer to je ljubav. 

 

Ivan Dabić

 

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE