petak, 28. lipnja 2019.

FRA IVO MARTINOVIĆ





Danas je rođendan fra Ivi Martinoviću. Fratru kojeg je životni poziv odvojio od sela u kojem je proveo najljepše godine života i za koje je ostao jako vezan. Koristio je svaku prigodu za doći u Matiće, slaviti misu u našoj crkvi i pozivati na zajedništvo mještana.


Fra Ivo Martinović rođen je u Županji 28. 6. 1965. godine u obitelji Martina i Marije r. Petrović. Odrastao je u  Matićima. Osnovnu školu pohađao je u Matićima i  Boku – Oštroj Luci. U sjemenište franjevaca trećoredaca primljen je 1980. godine. Srednju klasičnu gimnaziju završio je u  Zagrebu, na Šalati. Nakon odsluženoga vojnog roka, godinu novicijata provodi u Zadru. Diplomirao je na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Svečane redovničke zavjete u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša položio je 1990. godine. Za đakona zaređen je 1991. u Zagrebu, a svećenički red primio je 1992. godine, također u Zagrebu. Bio je župni vikar u Belišću, Splitu i Zadru te gvardijan i župnik u Zadru, Zagrebu i Splitu. Godine 2011. stekao je u Rimu, na Papinskom lateranskom sveučilištu, zvanje magistra znanosti iz pastoralne teologije. Bio je član provincijske uprave od 2004. do 2009. i od 2011. do 2013., a vršio je i druge službe. Za provincijala svoje redovničke zajednice izabran je 2017. godine.

 Imponira njegova mirnoća i pozitivno gledanje na sve životne nedaće uvjeren da će nam Gospod pokazati pravi put. Sretan ti rođendan i živio Ti nama još dugo.



                                                                  Generacija '65


               Mještani sela Matići kod fra Ive na Ksaveru 2017. godine ( 25 godina svećeničkog djelovanja)

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE