petak, 17. siječnja 2020.

ZVONIMIR PEJIĆ, MATIĆKI JOŠKO LOKAS, POKRENUO PUB KVIZ U SELU




Da selo Matići, ipak, nije mjesto kojemu je i Bog rekao „laku noć“, u kojemu se ne dešavaju, osim sportskih, nikakva kulturna ili bilo kakva druga dešavanja govori događaj od 22. 12. 2019. godine kada je u Caffe „Jastreb“ održan prvi Pub kviz u našem selu. Iznenađenje je bio, za naše uvjete, veliki broj prijavljenih ekipa. Čak njih jedanaest natjecalo se u znanju s približno četrdesetak natjecatelja koji su pokazali visoku razinu zainteresiranosti, što je ponukalo organizatora, Zvonimira Pejića, da napravi ligu koja ću biti održavana petkom u „Jastrebu“.
Zvonimir Pejić djelatnik  radio Orašja čiji glas povremeno slušamo u jutarnjem programu ove radijske kuće, na inzistiranje mlađe populacije u selu, organizirao je i sproveo u djelo prvi Pub kviz u Matićima.
Na prvom kvizu održanom 22. 12. 2019. godine pobijedila je ekipa „Odi dadi“  iz Donje Mahale za koju je nastupila matićanka, Ivana Mišković. Osam matićkih te ekipe iz već spomenute Donje Mahale, Orašja, Tolise i Bazika, utirale su put ovoj novoj popularnoj intelektualnoj igri i to, rekli bi smo, vrlo uspješno.
Dokaz tomu je svakako i liga koja je uslijedila kao nastavak ovog predblagdanskog pomodnog druženja kroz natjecanje. Liga je zamišljena tako da se kroz nekoliko mjeseci odigra deset kola i konačni pobjednik bila bi ekipa koja kroz natjecanje skupi najviše bodova. Osigurane su nagrade od strane sponzora, NK „Napredak“ i Matićanka“ za pobjednika lige.


„Ja od ovog nemam materijalne koristi, niti je očekujem u budućnosti, ali uživam u okupljanju i druženju. Čitav projekt je moj, samoinicijativno sam ga pokrenuo u dogovoru sa sudionicima. Oni su izrazili želju da nešto takvo organiziramo i nastavimo dalje“, kaže Zvonimir.


Ekipe iz Matića:
 „Skrrr“ za koju nastupaju: Ilija Pejičić, Mato Pejičić, Stanko Pejičić, Suzana Pejičić, Mario Pejičić i Marko Krlović.
„Jastrebovi“: Ivan Pejić, Vedran Pejić, Zvonimir Marković, Zvonimir Marković – Cuki i Damir Mikić.
„Unagi“: Luka Ivanović - Čarug, Ana Ivanović, Marija Ivanović, Jelena Ivanović i Katarina Ivanović.
„Generacija 83 i Tas“: Josip Marković – Doktor, Ivica Orkić, Ivan Marković, Mato Pejić i Željko Mamić.
„Volimo sve što vole mladi“: Tomislav Marković, Natalija Živković i Pavo Pavić.


                                     Fotografije s natjecanja

„Iskreno, ukoliko bi sve funkcioniralo kako treba očekujem sve više zainteresiranih ekipa i veću konkurenciju među natjecateljima“, kazao je za kraj, Zvonimir Pejić.

Prigoda je ovo da najavimo drugo kolo koje se održava 17. 1. 2020. godine u Caffe „Jastreb“ s početkom u 20,30 sati.

Želimo Zvonimiru da uspije do te mjere da prostor kafića bude premalen da primi sve zainteresirane i da se nastavi ovo druženje.
                                                                                 
                                                                                                                    JO

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE