srijeda, 27. prosinca 2023.

12. 3. 1954. - 27. 12. 2023. Pejo Mikić

Danas je u 70 godini života preminuo Pejo Mikić.

Pejo ili kako su ga naši mještani zvali Pejdan, bio je čovjek tihe i mirne naravi, no uvijek rado viđen u svakom društvu.
S ponosom možemo reći također, da je bio hrabar sudionik obrambenog Domovinskog rata.
Njegova nazočnost i doprinos ostat će neizbrisivo urezani u sjećanjima onih koji su ga poznavali.


Počivao u miru Božjem


Iskrena sućut obitelji

nedjelja, 24. prosinca 2023.

Športsko društvo „Napredak“ Matići



U kojoj god smo državnoj zajednici živjeli rijetka su bila mjesta veličine sela Matići sa toliko nogometnih uspjeha. Na temelju te činjenice i spoznaje da je preko 1000 naših sumještana prošlo i ostvarilo svoje uspješne ili manje uspješne karijere u mladim i seniorskim pogonima matićkog nogometnog kluba, logična je tolika popularnost i zanimanje mještana za ovog sportskog velikana. Tim više raduju uspjesi na sportskom planu u posljednje dvije godine. Probudila se matićka nogometna neman. Opet je Napredak tamo gdje mu je mjesto, a tamo je zahvaljujući, prije svega, ljudima koji ga vode. U nekoliko je posljednjih godina sustavnim, planiranim i odgovornim radom u klubu stabilizirano financijsko stanje. Klub je materijalno neovisan i u toj kategoriji spada u sam županijski vrh.

Stabilne financijske prilike omogućile su ne samo veliki izbor potencijalno kvalitetnih nogometaša i bitku za vrh prvenstvene ljestvice, nego i velika ulaganja u infrastrukturu nogometnog stadiona. Riješeno je navodnjavanje terena, grijanje i najmodernije uređenje svlačionica, a ove jeseni je riješena stadionska rasvjeta. Glavni izvor stabilnosti prihoda je klupski kafić „Napredak“ (jastreb) kao i prodaja godišnjih članskih iskaznica. Najveći nedostatak u klubu je to što nema mlađe kategorije koje bi omogućile i eventualni ulazak u viši rang. No, to nije pitanje organizacijskih sposobnosti Uprave kluba nego kroničnog nedostatka djece.

Svakako vrijedi spomenuti Napretkovu fb stranicu, iako ona nije produkt kluba nego jedne osobe, koja svojim informacijama i dizajnom značajno pridonosi ugledu kluba.

Napredak se voli svim srcem i dušom,

naš je ponos i naša dika,

čest povod za svađu i psovku,

ali i radost do neba velika.







REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE