srijeda, 16. lipnja 2021.

VELIKI INFRASTRUKTURNI PROJEKT - Renoviranje kompletne unutrašnjosti na stadionu

 Nakon završetka sezone uprava kluba na čelu sa predsjednikom, odlučila je da se tijekom ljetne pauze krene sa preuređenjem unutarnjih prostorija našeg kluba.

Posljednja ozbiljnija akcija preuređenja urađena je 2011. godine, uoči gostovanja Hajduka iz Splita.
Unutarnji elementi u svlačionicama postavljeni su sredinom 90-ih godina, a svlačionice su pravljene i uređivane davne 1984. godine.
Svi smo svjesni da ih je vrijeme uzelo pod svoje, pogotovo strujne instalacije s kojima često imamo problema.

 POČETAK radova zakazan je za SUBOTU (19.06.), gdje nam prvo slijedi raspremanje prostorija, te priprema za početak izvođenja radova.
Plan je uređenje domaće i gostujuće svlačionice, sudačke svlačionice, prostorije za delegata, WC-a, ostave, te uvođenje kompletno novih instalacija vode i struje.

Ovaj veliki projekt koji je zamišljen iziskuje puno financijskih, ali i ljudskih potreba.
Zato ovim putem pozivamo sve naše lokalne privrednike i ljude koji žele pomoći financijski u realizaciji ovog projekta, da se jave predsjedniku kluba Marijanu Marinoviću ili u inbox stranice, napominjemo da će svaka donacija i pomoć biti javno i transparento objavljeni na fb stranici Napredak Matići. 

Također pozivamo sve igrače i navijače da se odazovu u subotu u 09:00h na početak radne akcije, svaka osoba je i više nego dobrodošla.
Ovim projektom uprava kluba želi podići uslove za rad i funkcioniranje samog kluba na još jedan viši nivo.


nedjelja, 13. lipnja 2021.

NEDJELJNI KUTAK ZA MLADE

 

TRENUTNO ZADOVOLJSTVO ILI DUGOROČNA POBJEDA?


Nitko ne zna uživati u stvarima kao čovjek. Možda je razlog tome, što stalno nešto radimo i nije nam dovoljno malo užitka pa se navalom većeg užitka znamo dobro provesti. Ili je pak razlog, to što težimo neodgovornosti. Težimo lijenčarenju, neradu, lakoći i postojanosti, iako znamo da će nam brzo dosaditi i da je vrlo opasno ostaviti sve bez ikakve odgovornosti. Čovjek ne može živjeti, a da ništa ne radi, poludio bi od dosade. Odmah bi tražio način da nešto pokvari, pokrene ili promjeni samo kako bi se nešto događalo. Previše reda, vodi kaousu, koji će sam postići spontano nekakvu ravnotežu, ali vjerojatno bez nas, bez uzroka promjene. Ali i dalje ne volimo raditi, niti preuzimati odgovornost, naročito onu koju ne moramo, samo one nužne, a čak su i one previše.

Čovjek može i mora izabrati između dva užitka, trenutni i dugoročni. Svaki ima svoju cijenu i svoj ishod. Možemo se pohvaliti da bar imamo izbor, jer nije uvijek bilo tako. Nisu ljudi od početka znali što je budućnost i što bi im sutra moglo donijeti. Kao i sve ostale stvari, čovjek je otkrio i budućnost, otkrio je da može manipulirati njome u svoju korist, otkrio je novi način življenja. U isto vrijeme je otkrio i koliko je teško udovaljati budućnosti. Koliko je ona iscrpna, koliko zahtjeva, koliko naplaćuje, a koliko daje. Otkrio je da je sutrašnjica rizična i nepouzdana, ali isto tako je shvatio i da je neizbježna i da je snažnija od njega.

Izabiremo trenutno zadovoljstvo radi jednostavnog razloga, trenutnog zadovoljstva. Želimo se osjećati dobro, učiniti nešto za sebe, zaboraviti na probleme, odgovornosti i poslove, zaboraviti na težinu života, nagraditi sebe jer smatramo da smo zaslužili, pobjeći od stvarnosti ili probleme pomaknuti tek za koji trenutak u budućnost. Trenutno zadovoljstvo je sve što se u trenutku čini optimalnim, što nas usrećuje i stvara ugodno okruženje, ali često zaboravimo promisliti, da li je to isto trenutno zadovoljstvo dobro i za duge staze po kojima trebamo hodati, hoće li utjecati na našu budućnost i zar stvarno ne postoji ništa bolje to bi u tom trenutku mogli raditi? Zašto ne raditi ono što nam trenutno daje sigurnu sreću i zadovoljstvo? Zašto se ne drogirati, kad droga stvara tako dobre osjećaje? Možemo živjeti od trenutnih užitaka, ali je veliki problem što s njima dolaze i veliki rizici. Može nam koji sat biti fenomenalan, kao ništa što smo proživjeli, ali hoćemo li se pokajati sutra zbog toga, ili za godinu, deset godina, na smrtnoj postelji?

Smisleno je jedino ako dozvolimo sebi žrtvu, koja će nam osigurati boljitak u budućnosti. Pogledajte uspješne ljude, što oni rade? Oni rade, trude se, prihvaćaju odgovornost, surađuju s drugima, planiraju, ulažu u sebe i svoje sposobnosti. Uspješni među nama se cjenkaju s budućnošću. Uspješni među nama pregovaraju sebi uvijete pod kojima će živjeti u budućnosti, a plaćaju vremenom današnjice. Oni su sposobni i voljni dati komad danas za bolji komad sutra. Spremni su odvojiti trećini sjemenja žita od žetve, čak iako su i gladni, trpe, ostavljaju za sjetvu, jer znaju da će od sjetve doći još veća žetva. Životinje ne mare za budućnost, nemaju tako razvijenu svjesnost kao čovjek. Čovjek zna što ga čeka, zna za sve probleme koji mogu iskočiti, ako se ne žrtvuje danas zbog sutra. Naposlijetku, grist će sam sebe kada utjelovi lika iz budućnosti i doživi ga u sadašnjosti. Tada će se sjetiti, zažalit će što nije žrtvovao pravu stvar za budućnost. Umjesto da žrtvuje danas zbog sebe, on je žrtvovao sebe zbog danas. Postao je rob zadovoljstva, postao je vlastiti rob. Sam sebi je i loš sluga i loš gospodar, a vrijeme prolazi, svakog trenutka sve je gore i manje su prilike za popravak.

Zato trebamo težiti smislemom životu i u sadašnjosti i budućnosti. Ispravan komad današnjice, predati u zalog budućnosti, ali ipak ostaviti koji komad od danas za danas, jer ipak živimo sada i sadašnjost možemo tek toliko kontrolirati. Pokušavamo se usredotočiti na budućnost i spojiti je što više sa sadašnjosti. Trošimo vrijeme danas da bi ga sutra imali više. Preuzimamo odgovornosti danas, kako bi sutra pokupili nagrade. Borimo se danas, kako bi u sutrašnjoj bitci bili snažniji, iskusniji. Život je jedna od stvari na svijetu koju moraš žrtvovati, predati, kako bi ju zapravo dobio.

 

Ivan Dabić

 

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE