nedjelja, 23. listopada 2022.

KOJI JE KRAJNJI DOSEG NAŠE MOMČADI?


LJESTVICA 



Završilo je 11 kolo jesenjeg dijela prvenstva u Drugoj ligi F BiH skupina sjever, u kom je naša momčad jučer odgovorila na nekoliko pitanja.

U komentarima i natpisima posljednjih dana, bilo je nekoliko retoričkih pitanja pa i nekih sumnjičavih konstatacija.

(…) Početnička sreća... Možda Napredak i nije tako dobar? Sutra je ispit zrelosti? Trenutak istina…itd?

Ne mislimo da je bilo zlobe u tim upitnicima, jednostavno ljudima je trebala konkretna potvrda, koju su expresno dobili.

22. listopada 2022. g.

XI kolo Druge lige F BiH

NK „NAPREDAK“ – FK „GORNJI RAHIĆ“ G. RAHIĆ (0:0) 1 : 0

Z. Marković (A. Kobaš)


U predivnom jesenjem danu, pred 400-injak ljubitelja nogometa, Napreda i G. Rahić odigrali su jednu očekivano tvrdu utakmicu.


Nije to bila utakmica sa pregršt šansi. Nije to bila utakmica ekstremno visokog intenziteta, bila je to prava šahovska borba, sa dosta taktiziranja u kojoj je „CILJ OPRAVDAO SREDSTVO“.

Da, u toj borbi „mudrosti“ na naše zadovoljstvo uspješniji je bio trener D. Smajlović sa svojim/našim NK „Napredak“.

Naši momci su u utakmicu ušli od prve minute odlučno, hrabro, ali bez srljanja i sa jasnim ciljem. 
Na kraju utakmice slaviti, tri boda!!!

Prvi dio utakmice je u potpunosti pripao našoj momčadi, ali se na odmor ipak otišlo bez pogodaka. Za konkretni učinak bilo nam je potrebno malo više individualnog samopouzdanja, rutine i golgeterske mirnoće. Već na početku utakmice kod Z. Markovića, zatim u nastavku kod P. Dežića te u dva navrata kod P. Markovića.

Uz to smo „morali“ jučer, iskoristi i naše najjače. Izuzetno raspoloženog, brzog, snalažljivog i uvijek opasanog za protivniču obranu Z. Markovića. Uigrane kombinacije te „kirurško“ precizne lopte, omogućile su Zvonetu da prikaže svoje nogometne sposobnosti, uz pomoć kojih ima 5-6 probijanja desne strane i odličnih povratni lopti, koje su nažalost ostale neiskorištene.

Na sreću, što zbog nekonkretnog gosta, što naše posljednje linije (Mikić-Smajić-Augustinović-Gojković) koja je cijelu utakmicu „štimala“ kao „filharmonija“ nismo bili kažnjeni.

Do 61. minute, u drugom dijelu utakmice nije bilo nekih značajnijih događaja na terenu, a onda je dr. A. Kobaš preuzeo inicijativu i ubacio jedan iskoristivi centaršut. 
Sa druge stative, na loptu je školski "ušao" Z. Marković, te izuzetno tešku loptu poklopio i rutinirano gađao donji kut gostujućih vratara.

Jastrebovi na nogama "zastave su se digle u zrak" Z. Marković u zagrljaju suigrača, zasluženih 1:0 za Napredak.


U nastavku utakmice, rekli bi ipak samo prividan pritisak gostiju iz G. Rahića, koju naši momci nisu uspjeli, a mogli su itekako kazniti iz protunapada. Najveću i najbolju prigodu propustio je mladi P. Dežić (Idemo dalje, zabit će kada bude potrebno).

Do kraja utakmice bilježimo jednu nepotrebnu i nepažljivu intervenciju gostujućeg napadača pri kojoj je ozlijedio našega odličnog i sigurnog vratar M. Živković, zbog čega je morao napustiti utakmicu na nosilima. 
Ovom prigodom mu želimo uspješan i brz oporavak.

Za kraj zaslužena pobjeda Napretka. Nova tri boda, povratak na pobjedničke staze i sam vrh ljestvice.

Gosti… Da, igraš koliko se nametneš, koliko ti dopusti protivnik. Međutim, momčad koja je najozbiljniji pretendent za prvo mjesto, koja neupitno ima više nego li nekoliko izuzetno kvalitetnih i iskusnih pojedinaca, a tijekom 90 minuta, ne uputi ozbiljan udarac u protivnička vrata, hmm?

U utakmici, bez „faula“ osim par lijepih individualnih poteza i nekoliko neučinkovitih pokušaja iz prekida, za momčad koja ima takav pedigre, nedovoljno. 
Želimo mo im u nastavku prvenstva sve najbolje, ali mislimo da bi se trebali malo preispitati.

Video preuzeT sa fb Marko Mamić

SLAVLJE NAKON UTAKMICE



Slike preuzete sa fb Napredak Matići by Marko Mišković - Marča





Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE