utorak, 7. siječnja 2020.

PRAKARATURI NA RUČKU KOD GVARDIJANA



Tradicionalni godišnji ručak gvardijana s prakaraturima održan je na blagdan Bogojavljenja u samostanu na Raščici. Preko 65 gostiju samostana sastavljenih od prakaratura i njihovih pomoćnika te vijećnika pastoralnog i ekonomskog vijeća župe Tolisa, našlo se na godišnjem ručku nakon kojeg je gvardijan, fra Mario Jurić, zahvalio svima na njihovom doprinosu pomaganja u crkvenim aktivnostima tijekom godine.

Dana 29. 12. 2019. godine, u nedjelju, 12 svećenika i bogoslova potpomognuti prakaturima i njihovim pomoćnicima vršilo je blagoslov obitelji u selu Matići. Tom prigodom ušli su u 421 domaćinstvo gdje su došli do podataka da selo Matići, neslužbeno, broji 1519 stanovnika od kojih njih 945 stalno živi u Matićima.

Pad je to broja stanovnika za 23 (prošle godine je bilo 968) što i nije velika razlika. Ako se zna da je 12 krštenih i 20 umrlih onda je broj onih koji su otišli u Njemačku i druge zemlje Zapadne Europe najviše 10 do 15.

Vidljivo je da je došlo do stabilizacije glede odliva stanovništva u inozemstvo i za očekivati je da će ta brojka biti slična i narednih godina.
                                                                                  
                                                                                                JO




                                                                                        

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE