utorak, 28. rujna 2021.

Miroslav Ivić, Matićanin na Svjetskom prvenstvu

Miroslav Ivić


Uspjeh kao i neuspjeh ima svoju cijenu, pogotovo u malim sredinama. Oni se prepričavaju među svekolikom populacijom tog mjesta jer tu svatko pozna svakoga. Atraktivniji za ogovaranje su neuspjesi i posrtanja svakojake vrste, ali današnja priča ne ide u tom smjeru. Junak današnje storije je ne odveć pričljivi mladić, koji je svojim trudom i zalaganjem, uz pomoć drugih iz ekipe, ostvario izvanredan uspjeh, plasman na Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu. Nije to super atraktivno natjecanje koje bi naše mještane prikovalo za TV ekrane gdje bi za vrijeme nastupa lokalnog natjecatelja lomili prste od nervoze, ali je svjetsko prvenstvo.

Miroslav Ivić dvadeset osmogodišnji automehaničar iz Matića (automehaničarski servis "Miki" Matići), prije nekoliko dana izborio je nastup na svjetskoj smotri u ribolovu. Nastup je izborio kao član Udruge ribolovaca "Šaran" iz Orašja. Pored njega, ekipu sačinjavaju još: Velimir Kosić (kapetan), Đuro Kosić i Milivoj Milić.

Nastup na svjetskom prvenstvu koje se održava u Ukrajini tijekom rujna 2022. godine, izborili su na način da su se natjecali u Premijer ligi BiH u sportskom ribolovu, gdje su ukupno zauzeli treće mjesto što je bio uvjet za spomenuti nastup. Održana su četiri kola lige, a posljednje bilo je na Jezeru Oštra Luka gdje su naši momci u ludoj završnici, doslovno u posljednjoj minuti, ulovili amura od 12,5 kg, što im je donijelo pobjedu na tom natjecanju, a sveukupno treću poziciju.
Miroslav Ivić rođen je 1993. godine u obitelji Marijana i Katice rođene Damjanović. Od malih nogu odlazio je s ocem na pecanje. Ljubav prema ribolovu nastavila se u pubertetskim danima na Babinovom jezeru u Matićima. Posljednjih pet - šest godina posvetio se sportskom ribolovu nastupajući kao natjecatelj raznih ekipa gdje je osvojio brojne medalje i priznanja. Prošle godine ušao je u novoformiranu ekipu Udruge "Šaran" Orašje koja se prijavila za natjecanje u sportskom ribolovu Premijer lige BiH. Natjecalo se devet ekipa iz različitih dijelova države, a pobjednik lige je ekipa USR "Štuka" iz Velike Kladuše.
Na prvoj fotografiji su Miroslav Ivić i Dražen Ladić, slavni vratar "vatrenih" koji je s nogometnom reprezentacijom Hrvatske osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Miroslav je trećim mjestom izborio nastup u Ukrajini. Inače, Dražen Ladić je boravio na Jezeru Oštra Luka kao prijatelj ekipe iz Velike Kladuše.
Veliki je ovo uspjeh za malu sredinu kao što su Matići. Istina, nije Miroslav jedini Matićanin koji je nastupao na europskim ili svjetskim prvenstvima. Učinili su to prije njega Mato Neretljak (Europsko prvenstvo u nogometu, Portugal 2004.) i Pero Mišković - Pirson sa svojim sinovima Bojanom i Borisom, koji su nastupajući za reprezentaciju Hrvatske u borilačkim sportovima osvojili pregršt europskih i svjetskih medalja i naslova prvaka, ali svi su oni morali otići iz sela u veće sredine gdje su razvili svoj potencijal, nakon čega su došli rezultati. Miroslav živi i planira nastaviti život u Matićima. Dokaz tom je i vlastito jezerce koje je iskopao prije godinu dana u neposrednoj blizini sela.


Ostaje poželjeti mu sretan i uspješan nastup iduće godine na svjetskoj ribolovnoj smotri u Ukrajini.


Joso Orkić


Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE