nedjelja, 26. lipnja 2022.

Migracije matićke pameti

 

Inteligentni ljudi se rađaju posvuda, za to nema pravila, pa tako i u Matićima. Takvi ljudi, ovisno o stupnju obrazovanja, snalažljivosti ili okolnostima, iskorištavaju svoj potencijal i razvijaju ga na osobnu i korist zajednice u kojoj žive. Imajući u vidu činjenicu da su Matići mala sredina, iz kakvih se oduvijek iseljavalo, to je pratilo i nas kroz sve vrijeme postojanja. Stupanj obrazovanja zahtijevao je veće, bogatije sredine u kojima su takvi mogli doći do izražaja u punoj svjetlosti svoga uma.

Trend iseljavanja zbog ekonomskih migracija u današnje vrijeme je postao realnost pa se ne iseljava samo inteligencija, nego svatko tko misli da će mu negdje drugdje biti bolje.


Unatoč svemu, pametnih u Matićima ne nedostaje. Uvijek se nađe netko tko je potencijal od kog se mogu očekivati velike stvari. Takvi su i braća Ivan i Antonijo Dabić, maturanti Srednje strukovne škole u Orašju. Obojica su ponijela laskavu titulu učenika generacije. Ivan je učenik generacije četverogodišnje, a Antonijo trogodišnje škole. Kad se ovim momcima pridruži i Marija Živković, učenica generacije Osnovne škole u „Braće Radića“ u Boku, onda je kontinuitet matićke pameti neupitan, baš kao i migracije te pameti.

Čestitamo njihovim roditeljima, čiji su ponos kao i ponos cijelog sela.

    

   





Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE