petak, 21. listopada 2022.

NAJAVA 11. KOLA - PREDSJENIK ŠD NAPREDAK

Sutra sa početkom u 14. 3o sati, na stadionu „Crna Mlaka“ u Matićima, naš Napredak će ugostiti lidera Druge NL F BiH – skupina sjever, FK „Rahić“ iz Gornjeg Rahića. 
FK „Gornji Rahić“ je najstariji klub u ligi, utemeljen davne 1936. godine. Najpoznatije sportsko ime iz ovog mjesta je nogometaš, Dževad Šećerbegović. Osim što je nastupao za G. Rahić, nosio je dres: FK „Sloboda“ Tuzla, Beşiktaş i nogometne ex. reprezentacije Jugoslavije. Početkom 70-tih, dok je još nastupao za momčad iz G. Rahića70-ih, odigrao je prvenstveni susret i u Matićima.

Napredak se u ovoj ligi samo sa Dinamom iz Donje Mahale bolje poznaje, tj. odigrao je više međusobnih susreta.
Ukupno smo odigrali 13 prvenstvenih nogometnih utakmica, od čega je Napredak zabilježio 7 pobjeda, 2 puta smo odigrali neriješeno i u 4 susreta je bila bolja momčad iz G. Rahića. Gol razlika 35:38.

Prvi susret odigrali smo u okviru "Područna" lige Brčko, davne 1968. godine.

VIII. kolo 22. rujana.
NK „Zadrugar“ Gornji Rahić - NK „Napredak“ Matići 5 : 1

Posljednji susret smo odigrali u okviru "Zonske" lige Brčko

20. kolo. Nedjelja, 3. svibanj 1987.
NK „Napredak“Matići – FK „Rahić“ Gornji Rahić 3 : 1


NAJAVA 11. KOLA

Svi se slažu oko tvrdnje da Napredak posljednju godinu dana bilježi izvrsne rezultate, kako na „zelenom polju“ tako i van njega. Zasluge najviše pripadaju izravnim operativcima (treneru-ima i nogometašima) na terenu. Međutim, sve to mora neko osmisliti i organizirati (Upravni odbor Napredak Matići), a tu organizaciju opet netko voditi.

Cijenimo da je to predsjednik ŠD „Napredak“ Matići.

Dakle, kako smo već naveli najavu utakmice i još po neku riječ o trenutnom stanju, budućim aktivnostima u i oko kluba, prezentirati će nam predsjednik UO ŠD Napredak Matići, Marko Mišković-Max.


Gsn. predsjedniče, možete li nam reći koji su to sve projekti u NK „Napredak“ Matići pokrenuti, tijekom vašeg mandata?

     - Krenut ću od sportskog dijela. Kad sam preuzeo mjesto predsjednika, bilo smo 4. ili 5. u 1. NL ŽP na polusezoni. Glavni cilj nam je bio ulazak u 2. NL FBiH, što smo nakraju i ostvarili spektakularnim nizom od 13 uzastopnih pobjeda, uključujući i play off. Ulaskom u 2. ligu Federacije BiH smo startali dobro i do nekog šestog-sedmog kola skupili dosta bodova.

Dakako, mi svi znamo da je popularni Max i prije dolaska na mjesto predsjednika, kao član UO ŠD „Napredak“ nesebično radio za klub. Bio je glavni inicijator i operativac tijekom uređenja svlačionice nogometnog kluba. Kada je urađena nova vodovodna i elektor instalacija. Postavljen estrih, epoxy podovi. Zamijenjen kompletan inventar u svlačionici, urađene nove kupaone i centralno grijanje.

Predsjednik nije tu stao sa svojom inicijativom i radom, tako da se prije mjesec dana krenulo u realizaciju rasvjete na stadionu. Trenutno su postavljeni rasvjetni stupovi, položeni kablovi te se nadamo i skorom završetku ovog značajnog projekta.

     - U planu imamo još da sredimo vanjski izgled svlačionice, dvoranu ispod tribina  klupsku prostoriju za sastanke, te tako povećamo i broj sjedećih mjesta na tribinama.

Uza sve pobrojano, tu je uvijek ulaganje sukladno mogućnostima i u egzistencijalni, neizostavni objekt caffe „Jastreb“.

Sve ovisi o financijama kluba. Za sada klub je financijski stabilan zahvaljujući našim sredstvima i velikom broju sponzora i simpatizera kluba, koji na ovaj ili onaj način daju potporu klubu.

Ima li Upravni odbor ŠD Napredak viziju još nekih konkretnih planova/projekta za tekuću sezonu, budućnost?

     - Napasti prvo mjesto i plasman u Prvu ligu F BiH, stabilan i respektabilan nogometni klub u Drugoj ligi F BiH, stabilan i respektabilan nogometni klub unutar Prve lige Županije Posavske?

Cilj ove Uprave bio je da postanemo jedan stabilan i respektabilan nogometni klub u Drugoj ligi F BiH, koji će se nalaziti uvijek negdje pri vrhu ljestvice.

- Omladinske selekcije?

     - Radimo i sa omladinskim selekcijama. Opći problem, odlazak stanovništva, djece prije svega, izravno utječe i na sam rad. Jednostavno, teško je raditi bez kvantitete. Naši treneri rade sukladno mogućnostima.

Djeca su naša budućnost, težimo i nastojimo učiniti sve da u za prvu momčad proizvedemo što više i što kvalitetnijih nogometaša.

Najveći dar ljubiteljima NK Napredak za 70 ti rođendan, je osvajanje prvoga mjesta u Prvoj NL ŽP te iznalaženje smionih suradnika koji će biti potpora klubu tijekom natjecanja u višem stupanju (2. liga FBiH).

Je li ulazak u Drugu ligu posljednji poklon klubu i simpatizerima ili postoji još nekih planiranih, a nerealizirani programa/sadržaja po kojima ćemo pamtiti 70 rođendana NK „Napredak“ Matići?

     - Za 70. rođendan cilj UO ŠD Napredak bio je, a čemu težimo i dalje, dovesti neku poznatiju sportskoj javnosti nogometnu momčad iz BiH ili RH. Ovu ideju još uvijek nismo uspjeli realizirati , ali nismo niti odustali od nje.

Šta imate poručiti, odnosno, što mogu očekivati vjerni „Jastrebovi“ ali i ostali ljubitelji Napretka koji dolaze iz susjednih mjesta, a koje iz utakmice u utakmicu ima u sve većem broju, u subotu na derbiju 11. kola Druge lige FBiH. Gdje Napredak igra sa vodećom momčadi i glavnim pretendentom za prvo mjesto u našoj skupini?

     - Očekuje nas jedna teška i neizvjesna utakmica protiv momčadi iz Gornjeg Rahića, koja je lider lige. Međutim, ne sumnjam da će naš trener učiniti sve da sutra naša momčad da svoj maksimum i da će odigrati najbolje što može. Želim da utakmica protekne u sportskom duhu, neka navijači uživaju u izvedbi nogometaša na terenu, a na kraju utakmice neka pobjedi bolja momčad.

     - Za kraj još želim da kažem nekoliko rečenica, zahvale.

Prije svega želim se zahvaliti našoj momčadi na čelu s trenerom Ivicom Pejićem, što su naš nogometni klub doveli u viši stupanj natjecanja, kom po tradiciji i kvaliteti zasigurno pripadamo.

Zahvaljujem se i sadašnjoj momčadi Napretka, na čelu s trenerom Dejanom Smajlovićem što su nastavili uspješan niz i u 2. NL F BiH.

Zahvaljujem se članovima UO NK „Napredak“ Matići, što daju maksimum sebe da osiguraju opstojnost kluba u ova izazovna vremena.

Hvala našim sponzorima, simpatizerima kluba koji na bilo koji način podržavaju naš Napredak.

Na kraju se zahvaljujem našim navijačima, vjernim Jastrebovima, koji u velikom broju prate našu momčad, kako na domaćem terenu, tako i na gostovanjima.

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE