nedjelja, 4. studenoga 2018.

KOSTRČ NADOMAK CILJA




Danas 04. studenog 2018. godine, sa početkom u 13.oo sati, odigrano je posljednjih pet utakmica pretposljednjeg dvanaestog kola (jučer odigrana utakmica u Prudu i Orašju) jesenjeg dijela sezone, Prve Županijske nogometne lige Posavine. 



Kolo prije kraja polusezone, u borbi za jesenjeg prvaka ostale su samo dvije nogometne momčadi: Sloga Prud i Kostrč. Iako ćemo njegovo ime službeno saznati tek nakon posljednjeg zvižduka na zelenim travnjacima u Posavini slijedeći tjedan, Kostrč ima jesenju titulu na dlanu.


Od iznenađenja u ovom kolu mogli bi izdvojiti poraz na domaćem terenu naše momčadi, ostale utakmice bi se mogle uklopiti u izvješće, očekivano.

Ovo kolo nam je ponudilo dosta zanimljivih utakmica, rekli bi gotovo svaka utakmica imala je svoju dodatnu čar i zanimljivost.

Matićini i Lučani odigrali su dupli derbi, lokalni i derbi gornjeg dijela ljestvice. U Prud je odigrana derbi utakmica gornjeg djela ljestvice, s tim da je domaćinu nakon jučerašnje pobjede ova utakmica ostavili nadu, u mogućnost osvajanja jesenjeg prvaka.
Derbi središnjeg djela ljestvice odigran je u Orašju, a donji dio ljestvice dao nam je dva derbija. Jedna utakmica je odigrana u Sibovcu, gdje je domaćin težio popraviti negativan niz i uhvati kakav takav priključak za središnjim djelom ljestvice. Dok je drugi derbi začelja odigran u Boku, gdje je domaćin nešto slično kao i momčad iz Sibovca uhvatila zadnji voz, za središnjim dijelom ljestvice. 

Četiri pobjeda domaćih momčadi, jedan neriješenih i dvije pobjede gostiju, ishod je 12. kola. Samo je u prvom kolu bilo manje zgoditaka nego li u današnjem, ukupno 21. gol, tj. 3 po utakmici.


IZVJEŠĆA SA UTAKMICA 12. KOLA


Stadion „Crna Mlaka“ Matići





Neslavan oproštaj na kraju jeseni

Sastav ŠD „Napredak“:

1 Paradžiković Perica, 3 Kajfeš Igor, 5 Martinović Mateo, 6 Neretljak Danijel, 7 Marković Zvonimir, 9 Orkić Dario, 10 Gajčević Marjan, 11 Vincetić Robert, 4 Orkić Ivan (Ilija Pejčić), 18 Ivić Mato, 16 Živković Josip (Marijan Martinović), 2 Oršolić Matej, 4 Pejičić Ilija, 8 Marić Marijan, 13 Kamenjaš Danijel, 14 Orkić Goran, 15 Martinović Joso.


Sastav „19. srpanj“:

1 Topić Elvis, 2 Vorgić Damir, 7 Kopić Ilija (Kopić Dražen), 8 Brašnić Ivan, 9 Janjić Mario (Koturić Ivo), 10 Grgić Tunjo, 14 Pavlović Savo, 16 Omeragić Adnan, 17 Cap. Brašnić Anto, 18 Babić Marijo, 19 Pejić Ivan (6 Kobaš Mario), 12 Kobaš Zlatko.

Igrač utakmice: Ilija Kopić "19. srpanj"



Danas su nam u goste stigle „Žute kobre“, ali i momčad „19. srpnja“ iz O. Luke.
Gosti iz O. Luke ovu sezonu kući uglavnom uzimaju bodove (od 15/13), ali ih zato u gostima uglavnom ostavljaju (od 18/5). Napredak kući (od 18/10), u gostima (od 15/10). Napredak treće mjesto (20), 19. srpanj (18), peto mjesto na ljestvici. Vrlo ujednačene momčadi ovu sezonu.

Prvo poluvrijeme pripalo gostima i igrom i rezultatom, drugo poluvrijeme pripalo domaćinu igrom i rezultatom, ishod 1:2. Dojma sam da smo trebali do boda, ali za to je trebalo postići još jedan zgoditak.
M. Janjić odlično je ušao iza leđa naše obrane na jednu dubinsku loptu sa očima, nakon čega se našao oči u oči sa našim Paradžikovićem, koji u ovom dvoboju i nije imao neku šansu da izađe kao pobjednik. Mladi napadač 19. srpnja rutinski je završio ovu akciju, 8 minuta, 0:1.
Još jedan mladi biser 19. srpnja, I. Kopić (oba igrala za omladinske selekcije HNK) zasijao je pred sam kraj prvog poluvremena, i povisio prednost gostiju na 2:0.
U drugom poluvremenu nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca (igranje rukom gostujućeg igrača, unutar 16. metara), M. Ivić je u 55. minuti smanjio prednost gostiju na 2:1. U nastavku utakmice vidjeli smo nekoliko izglednih situacija pred vratima Topića, ali na našu žalost on ja danas bio pre-raspoložen za igru.

Stadion „Gradina“ Sibovac


         

U dvoboju dvije Mladosti, bolji domaćini


Nakon tri uzastopna poraza, domaća momčad niti nije imala neki veliki izbor na današnjoj utakmici. 

Nermin Škorić u i Meris Škorić donijeli su veliku prednost domaćem timu već u prvom dijelu utakmice, od 2:0. 

               Nermin Škorić

U 83. minuti susreta preko Ramiza Sendića, Mladost iz Domaljevca se vraća u igru. Međutim, u 86. minuti danas dvostruki strijelac na utakmici N. Škorić, potvrđuje današnju pobjedu domaćina, i kaže da je nada u povratak gostiju trajala samo par minuta 3:1.

Stadion „NK Dubrave“



Najlošiji napad pobijedio, najbolji napad

Najlošiji napad, protiv drugog napada lige. Domaći igrači do današnje utakmice „zabili“ 10 zgoditaka, i to samo na domaćim utakmicama. Zanimljivo, u gostima još nisu zatresli protivničku mrežu, dok sa druge strane prvi topnik gostujuće momčadi Rakić, ali i lige, sam je „zabio“ 12 zgoditaka.

Tvrda momčad iz Dubrava, pokazala se pretvrda za goste iz Novog Sela. 24. i 66. minuta utakmice, odnosno Eldar Ćenanović i Osman Sendić osigurali već sad miran jesenji san, domaćinu. 

Dodatak izvješću:
Rezultat kaže jedno, a gosti najavljuju žalbu i to zbog:
Iznimno loš travnjak, "švercanje" domaćeg igrača koji je pod suspenzijom, i ono treće ali to nećemo navoditi. Vidjet ćemo što će reći nadležna tijela.


Stadion „HNK Mladost“ D. Svilaj



Kostrč uspješno prešao pretposljednju prepreku, prije cilja

Najgora obrana (4 gola po utakmici u prosjeku primaju), protiv najboljeg napada (2,82 po utakmici) i druga najbolja gostujuća momčad (18/12).

Uh kakva je to bila utakmica. Tek treće vodstvo gostiju domaćin nije mogao anulirati, uz to su bila i čak tri crvena kartona na utakmici. 

Prvo je prvi topnik Kostrča, I. Rašić (9) u 43. minuti sa 11. metara, doveo je goste u vodstvo. U drugom poluvremenu mu odgovara prvi topnik Svilaja, Kavgić (7) u 53. minuti, i poravnava rezultat na 1:1.

Drugi topnik Kostrča I. Mišković (7), ponovno dovodi u prednost goste u 57. minuti susreta, da bi Miroslav Vidović iz kaznenog udarca poravnao na 2:2.
Ivica Mišković je bio taj koji je stavio točku na „i“ ove današnje utakmice u 86. minuti. Zabio je za konačnih 3:2, s čim je donio pobjedu, tri boda ali najvjerojatnije i jesenju titulu svojoj momčadi.

Dvostruki strijelac Ivica Mišković

Uz dužno poštovanje prema slijedećem protivniku Kostrča u posljednjem 13. kolu, jesenjeg dijela prvenstva. Ovakav rasplet se može ne dogoditi, samo u slučaju da se u nedjelju na „Brdu“ u lokalnom derbiju protiv Boka dogodi, "vjerovali ili ne".

Stadion „NK Bok“ Bok



Prekinute dvije serije, negativna Boka i pozitivna Vitanovića 78

Gosti u posljednjih pet utakmica uzeli 13 bodova, gotovo 100 postotni učinak. Domaćin, u posljednje četiri utakmice jedan bod. Domaćin prikovan za dno ljestvice sa 6 bodova, gosti kako smo i naveli u usponu, i trenutno na bezbrižnom devetom mjestu, sa 13 bodova.

Prvijenac ove jeseni Ivana Kosića u 10. minuti, bio je dovoljan momčadi Boka za današnja tri boda, i prosljeđivanje „fenjera“.

Jučerašnje utakmice:

Stadion „Kraj Save“ Prud

Prud čeka kiks Kostrča


Trener igrač i prvi topnik Mato Paradžik

Utakmica od koje su obadvije momčadi očekivale dosta. Pruđanima je ovo bila bitna stepenica ka tituli jesenjeg prvaka, a Tolišanima prekid loše serije u kojoj već pet kola u nizu nisu okusili slast pobjede. Susret velikih očekivanja, rezultatski odlučen je već u prvih 11 minuta, susreta.
Marko Paradžik, u 6. minutu utakmice sa svojim prvijencem ove sezone za 1:0, i Mato Paradžik-Mejin u 11. minuti za 2:0, sa svojim 8 pogotkom ove sezone, riješili utakmicu (oba igrača nekada nosila dres današnjeg federalca, HNK Orašje).
Na temelju domaćeg izvješće, može se vidjeti da je danas domaća momčad odigrala svoju ako ne i najbolju utakmicu u ovom dijelu sezone. Protiv nezgodnih gostiju iz Tolise (ponovno igrali bez prvog strijelca P. Ević, 11), drugačije se ne bi niti moglo doći do sva tri boda.
Ova tri boda će im biti veliki motiv za posljednje gostovanje ove jeseni u Dizdaruši, gdje bi sa nova tri boda i ishodom „vjerovali ili ne“ u Kostrču, Pruđani zasjeli na vrh ljestvice.

Stadion „Orašje“ Orašje

Ko će komu, ako neće svoj svomu


Rezultatski vrlo „tvrda“ utakmica. Domaćin došao u vodstvo preko Pamukčića (3) u 18. minuti, da bi gosti poravnali preko Omića (7) u 38. minuti.
U 78. minuti, nakon dosuđene najstrože kazne u korist domaćina, sa jedanaest metara precizan je bio A. Rabić, i svojim desetim pogotkom ove jeseni ponovno doveo svoju momčad u prednost.
Iako je domaći igrač Mehić Emir-Ševa, postigao pogodak u 85. minuti utakmice, veseli su se gostujući, a ne domaći igrači. Ovaj put, ovaj iskusni igrač nosio je „pogrešan dres“, tako da je krajnji rezultat glasio 2:2.

Strijelac zgoditka za 2:2, Mehić Emir

Za kraj vrijedi, još samo napomenuti da je domaćin završio utakmicu sa 10 igrača.

LJESTVICA 


Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE