četvrtak, 14. veljače 2019.

BRAĆA MIKIĆI


Pero, Ivo i Goran Mikić

Jučer u popodnevnim satima dobili smo zanimljivu fotografiju od Zvonimira Mikića, nogometaša HNK Orašje. Naoko ništa neobično, ali…
Braća Mikići su najkvalitetniji bratski nogometni trojac u Posavini da ne kažemo i puno, puno šire. Slijedom logike iz najnogometnijeg sela dolaze i najnogometnija braća. Da ovo nije napuhana priča znaju to svi zaljubljenici u „balun“, ali poradi otklanjanja bilo kakve sumnje evo ponešto iz njihove nogometne biografije.
Goran Mikić – Meši, najstariji od braće u svojoj preko 20 godina dugoj karijeri osvojio je s NK Napredak iz Matića dvije titule pobjednika kupa Zadrugara (1984. i 1990.). Nastupao je kao lijevokrilni napadač u Regonalnoj i Republičkoj ligi BiH, skupina Sjever te u Prvoj ligi Herceg Bosne 1997./1998. godine. Pamte ga i u Bošnjacima kao člana Zrinjskog.
Ivo Mikić – Ivek, centralni napadač kojeg nije krasila visina, ali jesu sve ostale nogometne vrijednote potrebne za uspjeh (tehnika, spretnost,brzina, odlučnost, hrabrost...). Osvajač je dva pokala kupa Zadrugara (1984. i 1990.) kao član NK Napredak za koji je igrao u Reginalnoj i Republičkoj ligi BiH. Nastupao je za Zrinjski iz Bošnjaka, Graničar iz Županje i na kraju za  Premier ligaša BiH, HNK Orašje iz Orašja.
Pero Mikić – Pirsa, već sa šesnaest godina nastupao je za NK Napredak iz Matića s kojim je igrao u Republičkoj ligi BiH i osvojio kup Zadrugara 1990. godine. Polivalentni nogometaš koji je tijekom karijere igrao uspješno na više pozicija, ali uglavnom sjećamo ga se kao veznog i stopera. Pamte ga po nastupima za Zrinjski iz Bošnjaka, Graničar iz Županje i Premier ligaša BiH, HNK Orašje.
Ovo je samo dio a kada se doda da im je i otac Marko igrao nogomet, te sinovi Zvonimir, Marko i Tomislav onda priča postaje cjelina. Nogometna cjelina.

                                                                                             
                                                                                         IZVOR: Monogarfija NK Napredak

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE