ponedjeljak, 11. veljače 2019.

UMJESTO IVICE, IVICA






Da su Matići najnogometnije selo u Posavini to se poodavno zna. Dokaz tome je i nadmoćno osvajanje malonogometnog turnira u Orašju gdje su dvije naše ekipe odigrale glavnu ulogu. Petnaestak nogometaša iz Matića prezentiralo je svoju vrhunsku klasu u nogometnoj vještini. Kontroverza ovoj tezi svakako su rezultati nekadašnjeg giganta i zaštitnog znaka sela, NK Napredak Matići.
Pred početak nove polusezone NK Napredak Matići nalazi se na četvrtoj poziciji u Prvoj županijskoj ligi. U zimskom prijelaznom roku dogodile su se određene kadrovske promjene. Klub su napustili trener Ivica Vincetić (pomoćnik Mati Neretljaku u GOŠK Gabela) te nogometaši Marijan Gajčević (HNK Orašje), Robert Vincetić (Dinamo Donja Mahala), Mario Marić i Mato Ivić. Prinove  u klubu su Mario Božić (Dinamo Donja Mahala), Antonijo Mikić (vratio se s školovanja), Zdravko Pejičić (Radnički – Sladorana Županja) i Tomislav Mikić (omladinski pogon HNK Orašje). Na trenersku klupu sjeo je Ivica Marković – Cico.
Novi trener prvu je prozivku izvršio 10. 2. 2019. godine. U kadru je oko 25 nogometaša, uglavnom mlade snage željne dokazivanja. Na naše pitanje treneru Markoviću koji su prioriteti kluba u narednom periodu, rekao je: Najvažnija stvar u ovom trenutku je afirmacija mladih igrača. Velikih ambicija nema budući  da smo ostali bez tri četiri ključna igrača. Njihovo iskustvo i kvalitetu biti će teško nadomjestiti, ali vratilo se nekoliko provjerenih nogometaša i uz mlade snage nadamo se zadržati poziciju na kojoj se trenutno nalazimo. Napominjem da to nije prioritet nego afirmacija mladih igrača na kojima će počivati budućnost kluba.






Puno sreće treneru i igračima. Ovih dana klub je potresla vijest o zdravstvenom stanju predsjednika kluba, Mate Mišković – Dželeta. Dugogodišnji predsjednik kluba ima zdravstvenih problema, a do njegovog nadamo se brzog oporavka mijenjati će ga Marijan Martinović – Milo.



Ivica Marković – Cico, Mato Neretljak, Marijan Martinović – Milo i Mato Mišković – Džele


                                                                                             JO



Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE