ponedjeljak, 1. travnja 2019.

15. KOLO NL ŽP




GOSTI POSTIGLI SAMO DVA POGOTKA



30/31. ožujaka 2019. godine, odigrano je drugo proljetno kolo u Prvoj nogometnoj lige Županije Posavske.

Ovo nam kolo nije ponudilo niti jedan veliki derbi, ali ćemo izdvojiti tri najzanimljivija susreta ovog vikenda.

Susret šesto-plasirane Dizdaruše i lidera Kostrča ne znamo bili li mogli nazvati derbi kola, ali ako ne derbi, onda zasigurno najinteresantniji susret ovog 15. kola. Unatoč tom što je u ovom susretu vodeća momčad prvenstva izgubila je nekoliko bodova prednosti u odnosu na svoju pratnju, i dalje je uvjerljivo lider lige.

Drugi i treći susret su nam ponudili borbu za goli život. U Boku domoćin je uvjerljivo savladao itekako dobru, ali u ovom kolu ipak nekompletnu momčad iz Novog Sela, što nikako ne umanjuje dobru i efikasnu igru naših zapadnih susjeda.

Na gotovu isti kalup igrana je utakmica u Donjem Svilaju, gdje domaćin za razliku od naši susjeda ipak nije uspio ostvariti svoju želju i uzeti sve tri boda. Samim tim sada su se još više prikovali za dno ljestvice, dok se momčad I. Pejića primaknula jednu stepenicu vrhu.

U ostalim susretima:


Pruđani su se sa teškog gostovanja iz Vitanovića vrati sa pola plijena, što ih objektivno ostavlja u utrci za naslov prvaka. Hajduk poslije niza loših igara u pripremnom djelu, pobijedio Mladost iz Domaljevac. Sibovac se pobjedom protiv Sloge, približava „srednjem domu“ gdje mu je i minimalno mjesto.

Utakmica NK Dubrave-NK Napredak, nije odigrana. Domaćin se nije pojavio.

REZIME:


Izuzmemo li tri boda koja će Napredak dobiti za zelenim stolom, samo dva boda uzele su gostujuće momčadi. Ovo proljeće nam bar po prvim „lastama“ govori da se neće ponoviti jesen, i situacija kada su gosti gotovo svako kolo bili u egalu sa domaćinom.

Ovo 15. kolo, bar za sada će bit zabilježeno kao kolo u kom su navijači vidjeli najmanje pogodaka. Gotovo za ne povjerovati, samo dva pogotka gostujućih momčadi, deset pogodaka domaćih igrača i tri sa naše utakmice, ukupno 15, ili samo 2.14 po susretu. Vrlo skromno što se tiče pogodaka ali i vrlo izdašno što se tiče kartona. Svih šest utakmica gledalo je nešto preko 600 gledatelja, od tog najviše u Svilaju i Orašju.   

Krenimo redom:

BOLJE NAM STOJI IGRA ZA ZELENIM STOLOM, NEGO NA ZELENOM TRAVNJAKU

Kako se već ranije znalo da se utakmica u Dubravama neće odigrati između NK Dubrave i NK Napredak, i da ćemo tri boda dobiti za zelenim stolom. Naša ekspedicija nakon administrativnih obaveza u Dubravama, produžili je dalje i odigrala već ranije dogovorenu prijateljsku utakmicu u Špionici.

Domaćin čvrst, željan osvete (posljednja pripremna utakmica 6:1 za Napredak) i igre pobijedio je našu momčad 2:1. Napredak pored tog što je došao nekompletan, došao i bezidejan ali i demotiviran.

Zaključak:

Budu li se protivničke momčadi ponašale kao i Dubrave, bit će bodova na pretek a prvo mjesto na dohvat ruke.
Bude li se naša momčad odnosila prema utakmici kao protiv Frankopana u Špionici, bit ćemo na kraju prvenstva duboko zahvali NK Durave.

Za nadati se da je ovo bio ipak bio samo loš dan.


Ostali rezultati 15. kola:

Nedjelja, 31.03.2019.
Stadion HNK „Mladosti“ Donji Svilaj, gledatelja 150

MLADI JANJIĆ U 68. MIN. UŠAO, U 69. MIN. ZABIO


Prvi pokušaj Mladosti, kući za „čupanje“ nije prošao. Nakon dobre partije prošlo kolo u Novom Selu, domaćinu se nije ostvarila želja zvana „tri boda“. Sa druge strane, trener Pejić, njegova momčad i „Žute kobre“ mogu žaliti što su u posljednjim minutama susreta ispustili tri boda.

Mario Janjić prvi topnik NK 19. srpnja, sa 9 pogodaka

HNK „Mladost“ Donji Svilaj - NK „19. srpanj“ O. Luka (0:0) 1:1

Strijelci:
69. min. 0:1 Mario Janjić
86. min. 1:1 Milan Lukić


Nedjelja, 24.03.2019.
Stadion NK „Vitanovići“ u Vitanovićima, gledatelja 60

U 90-TOJ BOD ZA SLOGU


Pet 5 žutih, i jedan crveni karton. Nadasve gruba i nervozna utakmica.
Prvi dio bez pogodaka. Početak drugog dijela utakmice „kreč“ i jedan naprema nula, u korist domaćina. Kraj utakmice, Juraj Kovčić i jedan naprema jedan. Veliki bod i korak bliže lideru.

NK „Vitanovići 78“ Vitanovići -  NK „Sloga“ Prud (0:0) 1:1

Strijelci:
0:1, Enko Ahmetašević 47 min. (11 KU.)
1:1, Juraj Kovčić 90.+ min.

 Strijelac za 1:1, Juraj kovčić



Subota, 30.03.2019.
Stadion FK „Dizdaruše“ Brčko, gledatelja 30

JEDAN POGODAK I PET ŽUTIH KARTONA 


U tvrdoj, a po svemu rekli bi i gruboj utakmici domaćin je dao svoj maksimum da bi došao do sva tri boda. Gosti su se uspješno branili, ali samo do 57. minuta.

Koliko je značajna ova pobjeda govori ova slika

Koliko je bila gruba utakmica govori ova slika


FK „Dizdaruša“ Dizdaruša - NK „Kostrč“ Kostrč (0:0) 1:0

Strijelac:
1:0, Emir Mehić 56. min.


Subota, 30.03.2019.
Stadion Orašje, gledatelja 150.

GOSTI IGRALI, DOMAĆIN ZABIJAO


Rekli bi da se jesen ponavlja. Gosti igraju lijepo za oko, ali teško do bodova u gostima. Domaćin nakon nešto lošijeg rezultatskog, i teškog pripremnog djela, oporavlja se i fizički, ali i rezultatski. Dobre pripreme je osigurao trener Admir Isić-Klaus, a drugi strijelac lige A. Rabić, svojim 13 pogotkom u ovoj sezoni, i  A. Džakić (nekadašnji osvajač Kup-a F BiH, sa juniorima HNK Orašje) osigurali pobjedu.

NK „Hajduk“ Hajduk - NK „Mladost“ Domajevac (0:0) 2:0

Strijelci:
1:0, Alan Rabić 47. min,
2:0, Adnan Džakić 51. min,

Strijelac za 2:0, Adnan Džakić

Momčad HNK Mladost na ovoj utakmici



Nedjelja, 31.03.2019.
Stadion NK „Bok“ Bok, 100 gledatelja

LAKŠE NEGO SU OČEKIVALI


Domaćini ostvarili što su i željeli. Nastave li ovako igrati, neće sigurno još dugo razmišljati o začelju ljestvice. Gosti iako „desetkovani“, kao i prošlu jesen igraju „toplo-hladno“.
Početak utakmice obilježio je A. Sinanović, koji je gledajući igračku karijeru „No 1.“ u našoj ligi. Igrala se peta minuta susreta kada je imenovani potvrdio gore navedeno, prezentirao svoju nogometnu veličinu i doveo domaćina u vodstvo. Drugi dio utakmice obilježio je sa svoja dva pogotka prvi strijelac NK Bok, brzonogi E. Aličković (7). 

NK „Bok“ Bok -  NK „Dragovoljac“ Novo Selo (1:0) 3:0

Strijelci:
1:0, Armin Sinanović 5. min.
2:0, Aličković Ermin 66. min.
3:0, Aličković Ermin 86. min.


Nedjelja, 31.03.2019.
Stadion „Gradina“ u Sibovcu, gledatelja samo 50

TOPČAGIĆ SE ISKALIO NA SVOJOJ DOJUČERAŠNJOJ MOMČADI


Prošlu polusezonu drugi strijelac Tolise vratio se u svoje jato u Sibovac, i uzeo mjeru svom do-jučerašnjem klubu Slogi. Uz loš rezultat, možda još bolnija činjenica za Tolišane, da su u zapisniku imali još samo dva pričuvna nogometaša.  

Nekoliko detalja sa utakmice:


foto FK Mladost Sibovac


FK „Mladost“ Sibovac - ŠD „Sloga“ Tolisa (1:0) 2:0

Strijelci:
1:0, Elmedin Topčagić 43. min.
2:0, Elmedin Topčagić 66. min.

LJESTVICA



Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE