četvrtak, 18. travnja 2019.

BUDI LI SE MATIĆKA NOGOMETNA NEMAN


Tomislav Mikić, brzonogi napadač na kojemu se temelje mnoge trenerske zamisli


   Budi li se matićka nogometna neman


Prošlo je osam godina od kada je nogometni gigant iz Matića posljednji put igrao značajnu rolu u Županijskoj nogometnoj ligi. Te 2011. godine NK „Napredak“ izgubio je utrku za prvo mjesto, mnogi misle nakon zakulisanih igara od strane više aktera. Nadamo se da je to vrijeme iza nas.
Nogometno proljeće u Posavini donijelo je rezultatske uspjehe koji su mnoge iznenadili. Pomlađena ekipa sastavljena od uglavnom domaćih igrača predvođena novim/starim trenerom Ivicom Markovićem – Cicom polučila je uspjeh osvojivši 10 od mogućih 12 bodova te na taj način približila se lideru prvenstva, HNK „Kostrč“, na samo tri boda zaostatka. Tu je i momčad „19. srpnja“ iz Oštre Luke koja je već nekako tradicionalno u samom vrhu ali nikad na vrhu. Dobre igre ovog proljeća prezentirali su i momčadi „Dizdaruše“ i „Vitanovića“ pa je realno očekivati mrtvu trku ovih pet momčadi do samoga kraja.
Lider prvenstva HNK „Kostrč“ ima izuzetno kvalitetnu momčad koju je zahvatila euforija sigurnog i laganog osvajanja prvog mjesta što bi ih u konačnici moglo skupo stajati.
Budi li se matićka nogometna neman i vraća li se nogomet „kući“, u Matiće, vidjet ćemo već na Uskrs kada na Crnoj Mlaki gostuje momčad NK „Bok“. Trener Marković izuzetno je odmjeren u izjavama o mogućnostima ekipe i stalno ističe kako nije cilj osvajanje naslova nego stvaranje momčadi i uvjeta za daljnji nastavak/opstanak nogometne priče u našem selu.
Međutim, mi koji poznajemo Cicu znamo da će učiniti sve da izvuče maksimum od igrača i uz malo sreće i manje igara ispod stola, to bi moglo biti to. Naslov.
Želja je to i v. d. predsjednika kluba Marijana Martinovića – Mile ali svjestan je on da je ostalo puno do kraja. Želi ekipi da stoički podnese sve napore koje donosi prvenstvo a on će se potruditi da svi budu namireni na vrijeme.
Pomoćni trener tima, Antonio Mikić, ujedno i kapetan momčadi zadovoljan je odzivom nogometaša na treninge i njihovim zalaganjem na istom. Temeljem njegove izjave o tjelesnoj spremnosti ekipe tvrdili smo da je NK „Napredak“ u najboljoj tjelesnoj pripremljenosti u ligi.
Potvrdio je to i brzonogi napadač ,Tomislav Mikić, koji nam je potvrdio da je izuzetno spreman i da se to vidi na njegovim igrama.
Ekipa Napretka najbolje je fizički pripremljena i taktički najzrelija momčad u ligi. Spoj je to mladosti i iskustva, ima tu nekoliko vanserijskih brzonogih igrača i to je temelj za optimizam i nadu u bolje nogometno sutra u Matićima.
Koristimo prigodu da pozovemo navijače i simpatizere kluba da dođu u nedjelju u što većem broju i podrže naše mladiće u još jednom, vjerujemo, uspjehu koji bi u konačnici mogao donijeti puno radosti.

Marijan Martinović – Milo v. d predsjednika kluba i Antonijo Mikić, kapetan tima


      Petnaest igrača na današnjem treningu

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE