ponedjeljak, 21. rujna 2020.

19. SRPANJ USAMLJEN NA VRHU



4. kolo 1. ŽNL Posavine


DOMAĆI vs GOSTI 5 : 1 

GOL RAZLIKA 24 : 6 

PROSJEK GOLOVA 4,29 

Nakon četvrtog kola Prve Županijske nogometne lige Posavine, domaći pet pobjeda uz 24 postignuta pogotka, sa druge strane „obraz“ gostiju sačuvala Sloga iz Tolise, pobjedom u Kostrču. 

„19. srpanj“ ostao sam u vrhu i to sa maksimalnim učinkom. Na dnu, Mladost iz Svilaja i dalje bez bodova. 

Iznenađenje kola odigralo se na „brdu“ u Kostrču, gdje je momčad Sloge iz Tolise uspjela minimalnim rezultatom savladati domaći Kostrč. Momčad I. Vincetića se evidentno diže iz kola u kolo, dok je kod momčadi I. Pejića vidljiva rezultatska kriza. Prvenstvo je tek krenulo, tako da ne sumnjamo da će momčad iz Kostrč vremenom doći na svoje, a momčad iz Tolise, završiti negdje u vrhu ljestvice. 

Pod iznenađenje kola, mogla bi se uvrstiti i izuzetno vrijedna pobjeda, novajlije u ligi Mladog zadrugara, nad glavnim favoritom ovog prvenstva, Mladosti iz Domaljevca. Ovom pobjedom domaćin je samo potvdio našu raniju priču, da neće „plesati“ u Prvoj ligi samo jedno ljeto, ali i nagovjestio da će u Donjem Rahiću rijetko koja momčad doći do boda. 

Mladost nije ona prva, za sada! 

U drugom općinskom derbiju momčad Hajduka iz Orašje na domaćem travnjaku nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Momčad Admira Isića je ponovon odigrala kvalitetnu utakmicu i tako nanijela prvi poraz Boku u prvenstvu. Ovom pobjedom, ali i igrom Hajduk se nameće za jednu od dvije-tri momčadi koje ozbiljno računaju da se na kraju prvenstva nađu na vrhu ljestvice. 

Prvu pobjedu na domaćem travnjaku ostvarila je momčad Dragovoljca, što je ujedno bila i najuvjerljivija pobjeda u ovom četvrtom kolu. Nakon povuci-potegni u prva tri kola, momčad Novog Sela dolazi na svoje, što je na svojoj „koži“ prva osjetila momčad iz Vitanovića. 

U Sibovcu su se susrele dvije Mladosti, domaća i ona iz Donjeg Svilaja. Kako se i očekivalo nova tri boda otišla su na „konto“ domaće momčadi, dok Mladosti iz Donjeg Svilaja ne preostaje ništa drugo do „nada“ da će do prvih bodova doći već u narednoj utakmici. 


Novom uvjerljivom pobjedom na domaćem travnjaku 19. srpanja, kontra Sloge iz Pruda, te porazom Boka, momčad iz Oštre Luke „izabila“ je sama na čelo ljestvice, sa učinkom 15 od 15. Momčad I. Pejića izuzetno moćno izgleda na travnjaku, a protiv njegove ofanzivna filozofija protivničke momčadi za sada nemaju riješenje. 

Za kraj, uvjerljiva pobjeda Napretka, kući nad Frankopanom iz Šiponice. 

MVP KOLA 

Emir Kurtalić nogometaš SD „SLOGA“ Tolisa 

Dovoljno je bilo i 20-tak minuta na terenu, da pokaže nešto od svog talenata i bude presudni „faktor“ u pobjedi na „brdu“. 


REZULTATI 4. KOLA


NK „KOSTRČ“ Kostrč – SD „SLOGA“ Tolisa (0:0) 0 : 1 





NK „ML. ZADRUGAR“ D. Rahić – NK „MLADOST“ Domaljevac (1 : 1) 2 : 1

 

NK „HAJDUK“ Orašje – NK „BOK“ Bok 2 : 0 



NK „DRAGOVOLJAC“ N. Selo – NK „VITANOVIĆI 78“ Vitanovići (4:0) 6 : 0 




FK „MLADOST“ Sibovac – HNK „MLADOST“ Donji Svilaj 4 : 2


NK „19. SRPANJ“ Oštra Luka – NK „SLOGA“ Prud 4 : 1 




NK „NAPREDAK“ Matići – NK „FRANKOPAN“ Špionica (3:1) 5 : 1 

Sastav NK Napredak


Nakon što se „zapad probudio“, probudili su se i naši napadači. 

Četrdeseti i četrdeset prvi pogodak u dresu Napretka, odnosno jučer dva pogotka i dvije asistencije Matea Martinović. Jedan pogodak i dvije asistencija Senahida Mujić. Prvjenac u dresu Napretka, Gorana Orkića, te gol veterana Marijana Martinović, obilježili su jučerašnju igru NK Napredak, u okviru četvrtog kola 1. NL ŽP. 

Gosti iz Špionice došli do 1 : 1, i tu stali. 

Ako se uzme činjenica da je Mateu M. temeljni posao da na utakmici zabija golove, mi smo vodeći se tom logikom za MVP naše utakmice izabrali „otimača“ lopti. 

On je uz odlično odigranu utakmicu jučer, zabio i svoj prvi gol za NK „Napredak“ Matići, na službenoj utakmici. 

MVP Goran Orkić 

Nadamo se uspješnom nastavku serije već u slijedećem kolu

LJESTVICA NAKON 4. KOLA


Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE