subota, 13. kolovoza 2022.

Obiteljska stabla sela Matići - Joso Orkić

Već je dosta ili sve rečeno o novom Jozinom projektu, ali i da mi nešto kažemo.

Kako smo to mi vidjeli sinoćnu večer

Promocija knjige 

"Obiteljska stabla sela Matići"

Autor: Joso Orkić


Promocija knjige „Obiteljska stabla sela Matići“ u četiri koraka, popraćena epitetima i „glazbenim zrakama".
     

Kao uvod u prvi dio sinoćnog programa, sa pozornice su nam se obratile umiljatim tonom dvije mlade glazbenice i najavile „prvi korak“ današnje večeri.
 

U ovom prvom koraku na scenu je stupio, član udruge „Matići u srcu“ koji su ujedno bili nakladnik ovog književnog dijela, ali i organizatori ovo prekrasne večeri, pune bogatog sadržaja.

                             

   

Igor Orkić je prezentirao zadaću i cilj humane udruge „Matići u srcu“. U kratkim crtama, u skladu sa duhom ove udruge skromno iznio šta je ova udruga koju čini 15 tak članova uradila; jučer, danas, sutra. Šta su napravili , šta rade i šta će poduzeti. Na kraju svog izlaganja najavio je našega fra Ivu Martinovića, koji u „drugom koraku“ ove večeri, kao promotor knjige, predočio veličinu i značaj ovoga pisanog dijela.
   

Uza sve superlative fra Ivo je naveo smisao ovog dijela. Prezentirao metodologiju izrade, refence, izvore i njihov značaj. Težinu ovog istraživačkog rada. Glavne segmente knjige i na kraju apostrofirao, „da je uza sve navedeno ovo raritetno, jedinstveno i do sada jedino objavljeno djelo u kom je obrađeno obiteljsko stablo. Jednog cijelog naselja, mjesta, sela“.
   

Nakon iscrpnog i poučne promocije knjige, ponovno su nas „obasjale“ ljupke glazbene note, nakon čega je uslijedio „šlag na tortu“ sinoćne večeri. 
Riječ, djelo i misao glavne uloge večeri, Jose Orkića.

               

Popularni Joza kako ga svi zovemo, predočio je šta ga je to ponukalo da krene sa izradom ove knjige. Svrhu i suštinu ove knjige. Osobe koje su mu pomogle i asistirale u izradi ovog pisanog djela. Nakon čega se zahvalio istim, ali i svima nazočnim koji su došli uveličati promociju ove njegove druge po redu knjige.

  

Po završetku njegov obraćanja. Domaćin je napravio odjavnu špicu prvog dijela programa, u vidu zahvala organizatora svima koji su pomogli u organizaciji ove lijepe večeri, a zatim su uslijedile vesele note kao uvod u „četvrti korak“.

Šta reći o tom četvrtom koraku…. Uz veselu glazbenu ekipu, Iskorak je trajao do kasno u noć.


 

 

 

              

Za kraj ćemo još reći, divna i bogata „matićka večer“ puna kulturnog i zabavnog programa. 


Slike preuzeli sa fb udruge "Matići u srcu"

Hvala Joza, hvala Matići u srcu !!!

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE