ponedjeljak, 6. studenoga 2023.

DRUGA NL FBIH SJEVER - DVA KOLA PRIJE KRAJA

Dva kola prije završetka natjecanja u 2. NL FBiH sjever, situacija na vrhu ljestvice dodatno se zakomplicirala. Prvih pet momčadi u razmaku od pet bodova.

Samo su u 7. kolu dosadašnjeg dijela prvenstva, gostujuće momčadi ostvarile nešto bolji "skor" u svojim "susretima" (domaćini osvojili 10 "bodova," gosti 13). 
U ovom kolu nešto uspješniji domaćini: 12 bodova domaći, 9 bodova gosti.

Kada analiziramo "golgeterski" dio priče, ovaj put su strijelci bili vrlo neefikasni, "zabivši" samo 17 golova, što iznosi skromnih 2,1 pogodaka po utakmici.

Slučajno ili ne, u ovako oskudnom kolu golovima i domaćim uspjesima, naša momčad je napravila najuvjerljiviju pobjedu ovoga kola, nad gostima iz Tojšića, rezultatom 3:0.

Domaća pobjeda  nije dolazila u pitanje cijelu utakmicu, jedina nedoumica ovog susreta bila je sa koliko će golova u svojoj mreži gosti napustiti naš teren.
Prvi dio utakmice smo odigrali angažirano, agresivno te stvorili nekoliko odličnih prigoda pred gostujućim vratarom, od kojih smo realizirali samo dvije (zahvaljujući M. Augustinoviću i P. Markoviću). Gosti, osim čvrste obrane nisu prezentirali ništa "opipljivo".
U drugom dijelu utakmice, dopustili smo nogometašima FK "Sloga" da se kontrolirano razmašu, ali nova tri boda nisu dolazila u pitanje. 
Na kraju, "točku na i" stavio je Marko Augustinović, koji je većini gledatelja bio i najbolji pojedinac na terenu, postigavši svoj drugi gol na ovoj utakmici, za konačnih 3:0.



Važno je napomenuti da ovaj igrač igra na poziciji središnjeg braniča, a da je nakon ovog kola postao naš najbolji strijelac ove jesen s ukupno 7 postignutih pogodaka.

Od ostalih utakmica ovog 7. kola, treba istaknuti derbi susret koji je odigran u Donjoj Mahali, a gdje je domaći Dinamo minimalnom pobjedom (2:1) svladao vodeću momčad prvenstva NK "Svatovac". 
Sada momčad iz Poljica "bježi" samo dva boda svom prvom pratitelju, NK "Dinamo".

U donjem dijelu ljestvice odigrana su dva značajna susreta.
Momčad iz Domaljevca je u gostima osvojila velika tri boda protiv Prokosovića, dok je momčad iz Seone osvojila jedan, ali itekako značajan bod protiv izravnog konkurenta, FK "Dizdaruša" u gostima.

NK "Napredak" u nadolazećem kolu čeka teško gostovanje kod trenutnog lidera prvenstva, NK "Svatovac"

LJESTVICA


REZULTATI



Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE