utorak, 21. studenoga 2023.

SAVO MILOŠEVIĆ KONTRA NAPRETKA

U skladu sa europskim nogometnim aktualnostima (kvalifikacije za Europsko prvenstvo), preko nogometne reprezentacije BiH putujemo u selo Janja kod Bijeljine, kako bismo oživjeli jedan nevjerojatan dokument iz pismohrana našega neponovljivog trenera, Luke Pejčića-Badže.

Ako se malo bolje zagledamo u protokol, u oči odmah pada jedno priznato nogometno ime, Savo Milošević. Ime jednog vrsnog golgetera, koji je nosio dres FK "Podrinje" iz Janje do 1988. godine, od 1989. FK "Partizan" Beograd. U nastavku nogometne karijere nastupao je za Aston VIllu, Parmu, Osasunu, reprezentaciju Srbije..., a danas stoji na čelu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Riječ je o službenom zapisniku s prvenstva kvalitetne nogometne lige "Juniora" gdje su se sastali FK "Podrinje" i naš NK "Napredak", a koji nam pruža uvid u zlatna vremena ovog kako kažu malenog, ali strastvenog kluba.

Liga Juniora, u kojoj su tada nastupali talentirani nogometaši rođeni 1970. godine i mlađi. U njoj su se natjecali najkvalitetniji klubovi iz tadašnjeg podsaveza Brčko, uključujući Brčko (Jedinstvo, Lokomotiva...), Bijeljinu (Radnik, Proleter i Podrinje) Orašje (Hajduk, Sloga, Dinamo i Napredak) ...

Trener Luka Pejčić, čija je strast prema nogometu neosporna, s ponosom nam je prepustio svoj dragocjeni zapisnik. Dokument koji nam otkriva ne sastav i vrijednost kluba. Nego tadašnju dušu kluba, sam smisao kluba i njegovu predanost prema svojoj budućnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE