nedjelja, 28. listopada 2018.

KOSTRČ PONOVNO NA VRHU





Još dva kola do kraja jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj Županijskoj ligi. Danas idealno vrijeme za nogometnu igru, čak i za one što su se zadržali malo duže u izlasku.

Derbi gornjeg dijela ljestvice odigran je u Novom Selu između domaćina „Dragovoljca“ i našeg Napretka, a općinski derbi u O. Luci između 19. srpnja i Sloge.

Prije analize kola prvo ćemo prezentirati trenutnu ljestvicu strijelaca

Trenutno prvi topnik lige, sa 12 postignutih pogodaka.
Deni Rakić, NK "Dragovoljac".




2. Pavo Ević ŠD "Sloga" Tolisa, 11 pogodaka


3. Jokić Vedran Vitanovići 78 10 pogodaka
4. Igor Rašić Kostrč 9 pogodaka
5. Muhamed Sajtanović Dizdaruša 9 pogodaka
6. Alen Rabić Hajduk 9 pogodaka
7. Mateo Martinović Napredak 7 pogodaka
8. Ermin Srna 19. srpanj 7 pogodaka
9. Mario Janjić 19. srpanj 7 pogodaka
10.Mato Pardžik Sloga Prud 7 pogodaka

REZIME KOLA

Pet pobjede domaćina, jedan neriješen ishod i samo jedan pobjede gostujućih momčadi, ishod je ovoga kola.
Na svih šest utakmicama bilo je golova, najmanje je viđeno u O. Luci i Domaljevcu po dva, a najviše u Dizdaruši 7 pogodaka.
Ukupno 26, ili 4,3 pogotka po utakmici.



 

Izlazak današnjih aktera na nogometni teren

Današnji domaćin je prošlu sezonu završio na trećem mjestu ljestvice. U sezonu 2016/17. bio je prvak naše lige, a sezonu ranije u njegovoj prvoj nogometnoj sezoni 2015/16. u Prvoj ligi, zauzeo je drugo mjesto.
Niti jedan klub u posljednje tri godine nama bolji statistički prosjek u ovoj ligi, što nam govori da je ovo trenutno ne samo najbolji nego i najorganiziraniji nogometni klub koji se natječe u Prvoj ligi.
Iz prošle sezone nam i nisu ostali po dobrom sjećanju, kući smo izgubili 3:2, a u gostima čak 5:0.
Ovu sezonu Dragovoljac i nije najbolje otvorio, ali po svemu imaju namjeru da to poprave. Nažalost, na tom putu mi smo se prvi našli.

Dvoboj strijelca za 2:0, i 3:1, Pezerović (plavi dres) i Martinović (bijeli dres)

Ivanović je već u 3. minuti utakmice doveo domaćina u vodstvo. Igrala se tek 7. minuta utakmice iskusni F. Pezerović (igrao sezonu u Napretku) je povisio prednost domaćina na 2:0.
Strijelci su se ponovno probudili tek pred kraj susreta. Prvo domaći Antonio Šiljić pogodio za 3:0, a onda i naš iskusni Martinović, koji je smanjio prednost domaćina na 3:1, u 83 minuti, što je bio i krajnji ishod utakmice.

Stadion „Jelas“ Domaljevac


Pobjednik riješen u prvo dijelu utakmice

U posljednjoj sezoni Dubrave su bile uspješnije u obadvije utakmice ova dva današnja suparnika. Mladost je na domaćem terenu izgubila 4:1, a u gostima 3:0.   
Mlada momčad iz Domaljevac opravdala je danas moje simpatije i već tijekom prvog dijela utakmice pogodcima Vrdoljaka u 13. minuti (igrao u omladinskim selekcijama HNK) i sada već prvi strijelac Marić, u 37. minuti utakmice, riješili današnju utakmicu.  

Stadion "Vitanovići 78"


Jokić za tri boda

Jedna o utakmica na kojima je ostvarena rekordna pobjeda, ali i rekordna broju postignuti pogodaka unutar Prve lige, odigrali su upravo današnja dva protivnika.
U okviru prošle nogometne sezone današnji domaćin, pobijedio je današnjeg gosta rezultatom 13:2, (druga utakmica 3:1 za Mladost).
Niti na današnjoj utakmici nije nedostajalo uzbuđenja, ali niti pogodaka. Domaći je ostvari rezultatsku prednost u 13. minuti preko Gluvakovića, a gosti poravnali minut kasnija preko Hećimovića.
Auto-golom u 22. minuti, Vitanovići 78 stižu ponovno u prednost, da bi gosti ponovno poravnavnali rezultat u 39. minuti, preko Kavgića.
Utakmica je riješena na početku drugog poluvremena u 48. minuti susreta, strijelac za Vitanoviće bio je, a tko drugi nego Jokić.   


Stadion "19. srpnja"  


Ipak neriješeno

Općinski derbi danas je odigran u Oštroj Luci. Posljednjih godina momčadi iz Tolise nikako ne leži momčad „19. srpnja“, a posebno ne gostovanje u O. Luci. Prošlu nogometnu sezonu Tolisa je ne nekako kući pobijedila 5:4, ali je zato na gostovanja pretrpjela jedan od najvećih poraza u svojoj povijesti, čak 6:0.
Iako smo dobili prvu informaciju da je utakmica riješena u  33. minuti utakmice, pogotkom mladog i talentiranog Josipa Nedića. Kobaš je ipak uspio spasiti Lučane domaćeg poraza, pogotkom pred sam kraj susreta

Stadion "Brdo"


Ponovno na vrhu

Itekako dobro se domaćini sjećaju današnjeg gosta, naime nakon njihove posljednje utakmice u nogometnoj sezoni 2016/17.  u okviru 22. kola, i domaćeg poraza od 1:0, Kostrč se već tada praktično oprostio od Prve lige.
Ovaj poraz ih je manje više dokrajčio u igri za opstanak, a neuspješnu sezonu Kostrč je između ostaloga najavio upravo na gostovanju u Sibovac, u okviru 9. kola prvenstva, gdje je doživio katastrofalan poraz od čak 9:0.
To je bilo tada, a ovo danas je novi Kostrč, kvalitetniji, organiziraniji jednostavno dosta dosta bolji.
Nakon dva neuspjeha, domaća momčad uspjela je danas da se vrati na pobjedničke staze. Za razliku od Kostrča koji je imao samo trenutnu krizu, za momčad iz Sibovca je izgleda ova cijela jesen kriza. Iz kola u kolo samo dublje tonu, tako da će uprava kluba na proljeće morati dobro zasukati rukave da ne bi došlo do najgorega.
Otvaranje utakmice je obilježio stoper D. Mišković (igrao za „Dinamo“ D. Mahala i HNK Orašje), i u 12. minuti donio prednost svojoj ekipi. Pred kraj prvog dijela utakmice u 43. minuti, N. Oršolić je povisio prednost domaćina na 2:0.
Nakon što je ušao sa klupe u drugom poluvremenu u 63. minuti, Petričević  je postavio krajnji rezultat utakmice 3:0. 

Stadion "Orašje"


F. Knežević skinuo Prud sa vrha

Prošlu sezonu ove dvije momčadi su odigrale dva neriješena ishoda, 2:2, u Prudu i 0:0 u Orašju.
Dosadašnji lider ljestvice na današnjem nogometnom pohodu u Orašju, nije uspio sačuvati prvu poziciju.
Očekivano tvrda utakmica, tako da se čekao drugi dio utakmice da se zatresu mreže u Orašju.
Tek u 74. minuti Pamukčić zabio prvi gol na utakmici, i donio prednost Hajduku. Do 86. minuta rezultat je bio 1:0, a onda je prvi strijelac Pruda, M. Pardžik poravnao rezultata.
Kada su svi pomislili da će se na ovoj utakmici bodovi podijeliti, pojavio se F. Knežević i postavio konačan rezultat 2:1, za Hajduk. 

 Jučer je odigrana utakmica u Dizdaruši


Het-tick Sajtanović

Dizdaruša i Bok su svoju posljednju zajedničku utakmicu odigrali u sezoni 2010/11. kada je momčad Dizdaruše osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi.
Bok je te sezone kući slavio minimalnim rezultatom 1:0, a u gostima je domaćin poveo sa 4:0 već sredinom prvog dijela utakmice, nakon čega je „iznenada došlo“ do prekid utakmice.
Nakon posljednjeg gostovanja u Svilaju, rekli bi ponovno dobra igra u gostima momčadi iz Boka, i to posebno prvo poluvrijeme, ali na kraju nedovoljno niti za bod.
Domaćin je preko svog prvog strijelca Sajtanovića već u 9 min. došao u prednost. U 18. minuti utakmice, gosti preko Krištića poravnavaju rezultat utakmice na 1:1. Trenutno prvi strijelac ekipe iz Boka, Aličković (Baotić, također 4 pogotka) u 26. minutu utakmice dovodi goste u vodstvo od 2:1.
Nažalost, gosti se nisu uspjeli niti proveseliti, a Sajtanović je već u istoj minuti vratio rezultat na početak, 2:2.
Pred sam kraj prvog dijela utakmice, u 45. minutu S. Čaušević je ponovno donio prednost svojoj momčadi, 3:2.
Rezultatska neizvjesnost je trajala sve do pred kraj susreta, kada je prvo Sajtanović svojim trećim pogotkom u 77. minutu, povećao prednost na 4:2, da bi rezervist Klopić (bivši igrač Hajduka, i omladinskih selekcija HNK Orašje ) postavio konačan rezultat 5:2, u 88. minuti utakmice.  

LJESTVICA 



Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE