nedjelja, 11. studenoga 2018.

KOSTRČ JESENJI PRVAK


VELIKA POBJEDA NAPRETKA U DERBIJU






Danas 11. studenog 2018. godine, spuštena je zavjesa na zelenim travnjacima u Prvoj Županijskoj nogometnoj ligi Posavina.

Jučer je odigrana nogometna utakmica u Dizdaruši, nakon koje je i prije početka današnjih mečeva, Kostrč i teoretski potvrdio titulu jesenjeg prvaka.

Derbi kola, ali po svim statistikama i derbi lige, odigran je danas u Tolisi. Današnja utakmica osim nogometne primati na vječnoj ljestvici uspješnosti, i nije nešto konkretno mogla danas napraviti na ljestvici, no uvijek je gušt pobijediti Slogu.

Kako je Sloga iz Pruda jedini konkurent za lidera ljestvice, već neuspješno odigrala svoju nogometnu utakmicu ovog kola u Dizdaruši. Momčad iz Kostrča u današnju utakmicu ušla je potpuno rasterećeno i slavljenički. Kako su već osigurali titulu, i nisu bili pod pritiskom imperativa pobjede, danas su odigrali ne baš kako to dolikuje jesenjem prvaku, ali dovoljno za pobjedu.

U Vitanovićima je odigrana utakmica između dvije momčadi koje su imale nešto lošiji start, ali zato vrlo dobru završnicu. Da netko ne bi pokvario ovaj završni niz, danas su odigrali neriješeno.

HNK Mladost iz Domaljevca, ovom pobjedom je otišla na miran jesenji počinak, ali i ostavila goste sa fenjerom u ruci.

U Novom Selu, utakmica nije niti krenula, a već je napravljen fer play potez, kola. Domaćini su zbog smrtnog slučaja tražili korekciju satnice odigravanja nogometne utakmice, a gosti iz Sibovca su istu promjenu bez dvoumljenja prihvatili. Nogometni FER PLAY & RESPECT. Kako je utakmica krenula mirnodopski tako je i završila, neriješeno.

Nakon pobjede u prošlom kolu u Matićima, i današnje kući, momčad „19. srpnja“ parkirala se na odličnu treću poziciju na ljestvici.

Samo su u 2. i 5. kolu domaćini bili uspješniji, nego li danas. Čak pet susreta domaćini pobijedili, samo jedna gostujuća pobjeda i jedan neriješeni susret. 


Bez golova odigrana je samo utakmica u Novom Selu, i to je bila ukupno 5 utakmica ove jeseni gdje se mreže nisu tresle. Najviše pogodaka publika je mogla vidjeti u Domaljevcu, čak 7. 

Ukupno 25 pogodaka, odnosno 3,6 po utakmici.


IZVJEŠĆA SA UTAKMICA

Stadion ŠD „Sloga“ Tolisa



M. Martinović počeo, M. Martinović završio

Pobijediti Slogu u Tolisi, nema bolje. Možeš sve ekipe pobijediti u prvenstvu, izgubi od Tolise propala sezona. Izgubi sve utakmice u sezoni, pobjedi Slogu, sezona spašena. Tako se kaže kod nas.

Igrala se 15. minuta utakmice, kada se cijeli stadion nasmijao. Bio je to rijetko viđen promašaj, jednostavno nitko nije mogao ostati ravnodušan i ne nasmijati se ovom promašaju, sa samo par metara potpuno prazan gol je promašio domaći igrač.

Igrala se 20. minuta, samo su se smijali i veselili gostujući igrači i navijači. Mateo Martinović, slobodan udarac za našu momčad, i što drugo očekivati nego 0:1, tako i bi.

Danas svaka duga lopta na naše napadače bila je pola gola. Pola po pola, ovaj put je iskoristio Robert Vincetić (5), u najboljem trenutku utakmice 45. minuta, 0:2.

Drugo poluvrijeme ne donosi nikakav pozitivan pomak u domaćoj igri, što su naši igrači naravno kaznili.

Tako da je idealno ubacivanje Ivića u 77. minuti utakmice, materijalizirao M. Martinović danas drugim, ukupno 9 pogotkom ove jeseni, 0:3.

Mateo Martinović, danas koban za Tolisu

Naši tradicionalno dobri ove jeseni u gostima, što je donijelo sasvim zaslužno veliku pobjedu i nova tri boda.

Sve iskrene čestitke igračima, treneru i upravi kluba na uspješno završenoj sezoni.

Sloga i njeni igrači danas nisu bili na razini.


Stadion „19. srpnja“ O. Luka


Iz 2 u 1

U možda i pregruboj utakmici, 19. srpanj je došao do sve tri boda. Čak četiri žuta kartona dobili su domaći igrači, gosti samo jedan.

U 23. minuti utakmice, dogodila su se dva zanimljiva detalja. Prvi zanimljivost je da su ipak pomalo neočekivano gosti došli do vodstva u O. Luki, preko Pave Dujmović. Druga zanimljivost je da je to bio tek prvi pogodak gostujuće momčadi ove jeseni u gostima.

Sve do 70. minute, gosti su držali vodstvo, kada je domaćin prvo izjednačio preko rezerviste Maria Kobaš, da bi nakon samo četiri minute igre, Savo Pavlović pogodio za 2:1, i veliko slavlje domaćih igrača i navijača. 

19. srpanj i Žute kobre


Stadion „Jelas“ Domljevac



Petričevićev het-tick za miran jesenji san 

Golijada u Domljaevcu. 1:0, 2. minuta, Jozo Petričević. Poravnava Kopčević Ilija u 25. minuti. 35. minuta, ponovno Petričević dovodi svoju momčad u prednost 2:1. Kavgić u 48. minuti poravnava na 2:2, svojim osmim pogotkom ove jeseni. Trener-igrač Matijas Pejić, dovodi svoju momčad u treće vodstvo danas, 3:2. Igrala se tek 53. minuta, kada je Petričević postigao danas svoj het-trick, 4:2. U 75. minuti, Ivan Spajić smanjuje na 4:3, što je bio i konačan rezultat današnje utakmice.
Jozo Petričević, danas trostruki strijelac

Stadion „Brdo“ Kostrč



Dva puta Rašić, za potvrdu jesenje titula

Od 13 kola, samo 2 i 10 kolo nisu bili lideri ljestvice, čak četiri boda prvi pratilac Sloga Prud ima manje bodova od lidera, momčadi iz Kostrča. Uzgred rečeno, Kostrč ih je dobio i to na njihovom terenu sa 4:1. Ovi par statističkih pokazatelja, su sasvim dovoljno da opravdaju više nego li zasluženu titulu jesenjeg prvaka, u Prvoj Županijskoj nogometnoj ligi Posavina. Čestitamo.

Iako momčad Kostrča ima najbolji napadački tandem lige Rašić&Mišković, iako u svojim redovima ima igrača koji je godinama nosio dres labudova sa Save u Premijer ligi, Goran Živković-Meze. Iako imaju braću Baotić i Živkovića koji su u omladinskim selekcijama HNK Orašje bili glavne okosnice sastava u svojim selekcijama, iako, iako itd.

Kostrč je u ovoj polu-sezoni imao trenerski tandem Kobaš & Mikić, koji je odlično odradio svoj posao.

U 36. minuti Igor Rašić je doveo Kostrč u vodstvo od 1:0. Hladan tuš na „Brdu“ se dogodio u 53. minuti susreta kada je Aličković (5) izjednačio rezultat na 1:1.

Neizvjesno je dugo trajala, a Križari su odahnuli tek u 89. minuti, nakon sigurne realizacije kaznenog udarca Igora Rašića. Bio je to danas drugi, a ukupno 12 pogotka prvog strijelca Kostrča ove jeseni.

Bočani ponovno pružili dobru igru u gostima, ali nedovoljno da budu nagrađeni bodovima.

Jeseni prvaci
KRIŽARI
Ništa bez vjernih navijača


Stadion „NK Vitanovići 88“ Vitanovići


Dva vodstva nedovoljna za tri boda

Prvi su u prednost došli nogometaši Hajduk, u 27. minuti susreta preko Pamukčića, koji je se tek u završnici prvenstva razigrao (posljednjih 5 kola, 4 pogotka). U završnici prvog dijela rezultat poravnava svojim prvijencem ove jeseni Goran Geljić, 1:1.

Početkom drugog dijela iz kaznenog udarca prvi strijelac gostiju Rabić (11), ponovno dovodi Hajduk u vodstvo, 1:2. Da bi ponovno poravnanje i konačan rezultat postavio Petar Mijić, u 68. minuti, 2:2.

Mustafa Pamukčić, nastavlja niz

Stadion „NK Dragovoljca“ Novo Selo - Balegovac


Promašen kazneni udarac u 93. minuti


Što se tiče utakmice, najzanimljiviji detalj se dogodio u 93. minutu susreta, kada je iskusni Emić promašio kazneni udarac za domaćina. Vrlo značajan bod danas je uzela momčad iz Sibovca, u Novom selu.

Detalji sa današnje utakmice





Jučerašnja utakmica:


Stadion FK „Dizdaruša“ Dizdaruša/Brčko 



Domaćin olakšao posao Kostrču

Gosti su se držali do pred kraj prvog dijela utakmice, kada je prvo iskusni Omić doveo domaćina u vodstvo od 1:0 u 34. minuti, da bi četiri minute kasnije Ahmetović povisio na 2:0.

U drugom poluvremenu pomalo indisponirani gosti, primili su još dva pogotka. Prvi je bio djelo gostujućeg igrača u 55. minuti, a drugi u drugom djelu i ukupno četvrti, djelo je rezerviste Čauševića u 71. minuti utakmice.

Iako je današnje gostovanje bilo neuspješno, pol-usezona je završila uspješno, tako da su gosti kući dočekani širokogrudno. 



LJESTVICA JESENJEG DIJELA PRVENSTVA

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE