četvrtak, 24. siječnja 2019.

FRA LUKA MARKOVIĆ, PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE



Četvrtak je dan kad na našem blogu prevladavaju kulturne teme. Jedan kulturni događaj je pred vratima pa koristimo prigodu najaviti predstavljanje nove knjige fra Luke Markovića, „Nije dobro, ali ima nade“. Promocija će se održati 26. 1. 2019. godine u samostanskoj dvorani, u 18,oo sati.
Fra Luka Marković rođen je 9. 5. 1953. godine u Matićima. Doktor je povijesnih znanosti, magistar čiste filozofije i diplomirani teolog. Objavio je nekoliko znanstvenih knjiga na hrvatsko i njemačkom jeziku s područja filozofije, povijesti i religijskih znanosti. Osim četiri knjige eseja, objavljene su mu i dvije zbirke pjesama na hrvatskom i jedna na njemačkom jeziku. Autor je jedne zbirke pripovijedaka. Objavljuje eseje u različitim časopisima i tjednicima za kulturu, umjetnost i religiju. Preveo je četiri knjige s njemačkoga (filozofsko – teološka razmišljanja od Reinharda Lettmanna), kao i jednu zbirku pjesama od Dietharda Zilsa. Uvršten je među 60 poznatih emigrantskih pisaca (izdanja Matice hrvatske), kao i među poznate pisce u Bosni i Hercegovini u posljednjih 500 godina.
Premijerno objavljujemo vijest da je ekipa HTV snimila razgovor sa fra Lukom, o njegovom spisateljskom djelovanju povodom nove knjige. Prilog će uskoro biti emitiran u emisiji POZITIVNO koja je na programu nedjeljom, na HTV 1 u prijepodnevnim a na HTV 4 u popodnevnim satima. O terminu emitiranja blagovremeno ćemo vas izvijestiti.
Pozivamo sve zainteresirane, a pogotovo naše suseljane, da se odazovu na ovaj događaj.









Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE