nedjelja, 21. kolovoza 2022.

ZVONIMIR MARKOVIĆ, ZA NOVA TRI BODA

Drugo kolo 2. NL FBIH

Pred oko 500 gledatelja, u jednoj otvorenoj utakmici, naša momčad je golom Markovića došla do vrijedne pobjede i nova tri boda.

NK "Napredak" Matići - NK "Svatovac" Poljice 1 : 0




Činjenica da je Napredak jučer odigrao utakmicu bez svoja četiri standardna igrača nagovještavala je tešku i neizvjesnu utakmicu.

Izostanak dva Mikića, Gojkovića i P. Markovića, primorao je trenera Smajlović da dobro „izmiješa karte“ da bi došao do pobjedničkog recepta.

Otvaranje utakmice su bolje iskoristili gostujući igrači. Imali su posjed lopte, bili u našoj polovici igrališta, ali bez neke konkretne situacije za gol.

Nakon desetak uvodni minuta, Napredak je lagano preuzimao inicijativu i preko Markovića i Dežića došao u dvije obećavajuće situacije, u kojima je nedostajalo malo prisebnosti u tom završnom udarcu.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 25. minuti utakmice. Naš vezni igrač Amar Memišević dobio je loptu pred protivničkim kaznenim prostorom, oslobodio se svog čuvara i izborio se za poziciju da puca. Povukao loptu par metara i sa neki 16-17 metara, precizno gađao donji lijevi kut gostujućih vrata. Krajnjim naporom gostujući vratar je odbio loptu i spasio svoju mrežu od sigurnog pogotka. Međutim, na njegovu nesreću, a našu sreću, odbijena lopta je došla do usamljenog Markovića koji ju je rutinski sa par metara položio u mrežu, za 1:0.

Do kraja utakmice smo iz dominirali goste iz Svatovaca u svim nogometnim elementima, ali za povećanje rezultat trebala je nešto preciznija noga Dežića, Marakovića i Augustinovića. Zaista prava šteta što nismo iskoristili neku od situacija i osigurali mirnije drugo poluvrijeme.

U drugom djelu utakmice gosti su morali krenuti na sve ili ništa. Imali su u pojedinim dijelovima utakmice više od igre, veći posjed lopte, ali bez neke konkretne situacije.

U našoj momčadi kod pojedinaca se osjetio umor u nogama, tako da smo igrali više pozicionirano i koristili svoje najjače oružje, brzi protunapad. Takvu igru i situacije naravno, najbolje koriste naši brzi napadači Dežić, Marković i Augustinović. Ovaj trio je u nekoliko navrata opasno zaprijetio gostima, a najbolju „mat poziciju“ nije iskoristio mladi Dežić.

Na kraju minimalnih, ali itekako vrijednih 1:0 za Napredak. Nova tri boda i trenutno vrh ljestvice sa šest bodova, nakon nepotpunog drugoga kola 2. lige FBIH sjever.


Trenutna ljestvica




Sve pohvale i čestitke za našu momčad.

Koga izdvojiti sa današnje utakmice?

Živković je obranio sve što je išlo u okvir vrata, što je cilj.

Dva stopera sigurna. Kapetan kapetanski, Smajić rutinirano, mirno i iskusno. Njegove duge lopte i iskusno iznošenje lopte iz zadnje linije ćemo sigurno iz utakmice u utakmice još više koristiti.

G. Orkić - borbeno, bespoštedno, do zadnje kapi znoja.

Mladi D. Filipović. Hmm, ovaj golobradi dječak je u ove dvije utakmice većinu navijača pozitivno oduševio i svi ga svrstavaju među dva tri najbolja nogometaša u ove dvije utakmice. Ima ga po cijelom terenu. Traži duel, a u njima je uvijek pobjednik. Traži loptu i uvijek nađe dobro rješenje. Šta reći…pa iz Boka smo uvijek imali moćnu nogometnu potporu, Fiš samo nastavi tako.

U veznoj liniji još jedan mladi igrač nas je oduševio trkom, ali i preciznim pasom, Amar Mamišević.


Kobaš i Matolić iskusno i koliko treba.

Napadači su i danas bili nerješiva enigma za protivničku obranu.

Augustinović – Tehnički i trkački izuzetno moćno djeluje. Kroz kup i prijateljske utakmice ostavio naj dojam.

Dežić – Fizički moćan, jak u duelu, dobrog „cuga“, tehnički „protkan“. Još gol da krene.

Dakle svi smo bili na potrebitoj razini, ali ponovno moramo pozitivno prozvati Zvonimira Markovića. Današnji gol nije bio neko remek djelo, ali je pokazao da ima „nos“ i za poziciju.

Statistika ovog nogometaša je gotovo nevjerojatna. U 14 prvenstvenih odigranih utakmica ovaj igrač je zabio 17 golova. Napredak je imao dobrih napadača, neupitno, ali sa ovakvom statistikom, ne vjerujemo.


JOŠ JEDNOM SVE POHVALE ZA TRENERA , MOMČAD, ALI I NAŠE „JASTREBOVE“ KOJI SU „LETJELI“ SINOĆ DO KASNO U NOĆ.

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE