nedjelja, 21. listopada 2018.

PRUĐANI PREUZELI VRH


10. KOLO

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA POSAVINE

Približava se kraj prvog dijela nogometne sezone 2018/19. u Prvoj Županijskoj nogometnoj ligi Posavina. Ljestvica je podijeljena na gornji i donji dom. Moguće su neke promjene na ljestvici do kraja jesenjeg dijela, ali će to ipak biti samo kozmetičke finese.

Prvak jesenjeg dijela se ne zna, ali se nazire. Gužva na dnu ljestvice, fenjeraš se ne zna, ali naslućuje. U desetom kolu osim naše utakmice, najzanimljivija utakmica koju bi mogli nazvati i derbi gornjeg dijela ljestvice, odigran je u Tolisi, dok je pak općinski derbi odigran u Boku.

Rezime kola.
Četiri pobjede domaćina, jedan neriješen i dvije pobjede gostujućih momčadi, ishod je ovoga kola. Na svih sedam utakmicama bilo je golova, najmanje je viđeno u Prudu, a najviše u Svilaju i Matićima po 7 pogodaka. Ukupno 30, ili 4,29 pogotka po utakmici. Domaćini zadovoljni, ali niti gosti ne mogu biti razočarani.

DOMAĆINU TRI BODA, GOSTIMA SVE SIMPATIJE

Stadion „Crna Mlaka“ u Matićima.

  VS

ŠD „Napredak“ Matići – HNK „Mladost“ Domaljevac (2:2) 4:3



Strijelci:
0:1, Marijan Marić, 7.min.
  

1:1, Mateo Martinović, 30. min.

1:2, Marijan Marić, 35.min
2:2, Mateo Martinović, 38. min. KU
3:2, Danijel Neretljak, 52. min. 

4:2, Ivan Orkić, 72. min.

4:3, Jozo Petričević, 77. min. 

Bilo je to davne 2010. godine, kada je HNK „Mladost“ posljednji put pobijedio ŠD „Napredak“. Vjerojatno sa rijetko kojim klubom u posljednjem desetljeću momčad iz Domaljevca, ima ovako negativan skor. Sa druge strane, mi niti sa jednim drugim nogometnim klubom nemamo bolji omjer.

Nogometna sezona 2017./18., HNK „Mladost, Druga liga
Nogometna sezona 2016./17., HNK „Mladost, Druga liga
Nogometna sezona 2015./16., ŠD „Napredak : HNK „Mladost  3:1, 3:2
Nogometna sezona 2014./15., ŠD „Napredak : HNK „Mladost  2:0, 2:2
Nogometna sezona 2013./14., ŠD „Napredak : HNK „Mladost  2:0, 2:1
Nogometna sezona 2012./13., ŠD „Napredak : HNK „Mladost 4:0, 3:0
Nogometna sezona 2011./12., ŠD „Napredak : HNK „Mladost 3:2, 1:0
Nogometna sezona 2010./11., ŠD „Napredak : HNK „Mladost 2:1, 0:3

Danas su gosti u nekoliko navrata imali mogućnost da promjene tradiciju, ali je ne-iskustvo prevagnulo.

Danas se čak 200 -tinjak ljubitelja nogometa okupilo u Matićima, od čega rekli bi polovica gostujućih navijača, da pogleda utakmicu između Napretka i Mladosti. Već dugo vremena nismo vidjeli ovako lijepo popunjene tribine stadiona u Matićima.

Prvo poluvrijeme pripalo gostima. Publika se nije još dobro niti smjestila, a već se dogodio „hladan tuš“. 0:1, 7 minuta utakmica, u vratarev bližu kut, strijelac Marić. Neki su rekli slučajnost, međutim gosti u nastavku pokazuju da to što su poveli, i nije slučajnost. Do kraja prvog dijela „dječaci“ iz Domaljevca stvorili su još 6-7 izglednih prigoda, od čega su realizirali samo još jednu.
Što se tiče naše momčadi, a vrijedno za istaknuti je, kvalitetan ubačaj iz kornera Ivića, ali i neprecizan udarac glavom Neretljaka. Također, sredinom prvog dijela bilježimo preciznu okomitu loptu Gajčevića, dobar ulaz Ivića iz leđa protivničkih stopera, kojem je lopta u ključnom trenutku za malo pobjegla. Na "semaforu" i dalje stoji 0:1.
Igrala se 30 minuta, imamo posjed lopte, akcija ništa posebno obećavajuća. Odigran je više pas, nego li je to izgledala povratna lopta, od nekuda se pojavio Martinović i u svom stilu, sa neki 30 tak metara, raspalio i pogodio nebranjeni dio mreže. Prelijep pogodak i poravnanje rezultata, 1:1.
U tom trenutku su svi iz domaćeg tabora vjerovali da će naša momčad privesti utakmicu kraju, bez velikog stresa. Međutim, još se nije niti završila priča i euforija među navijačima oko našeg izjednačenja, a gosti ponovno postižu pogodak, 1:2.
Do kraja prvog dijela utakmice ipak stižemo do izjednačenja, nakon prekršaja u kaznenom prostoru nad Neretljakom. Najstrožu kaznu je sigurno realizirao Martinović.

Drugi dio utakmice je pripao našoj momčadi, u nastavku smo pogocima Neretljaka i I. Orkića, poveli 4:2, da bi gosti iz kaznenog udarca smanjili naše vodstvo na 4:3.

„Bodevi“ se pišu, igra zaboravlja. 

Odlična treća pozicija, i samo tri boda zaostatka od prvog mjesta, a do kraja još tri kola. Sve je moguće.

Što se tiče gostiju, da postoje bodovi za fer play ili simpatičnost, oni bi ih definitivno dobili. Izuzetno mlada i disciplinirana momčad, iskreno kakvu dugo vremena nismo vidjeli na našim terenima. Zbog svega tog, sada nam je i jasno zašto ih prati 100 navijača.
Disciplina, odgovornost, kompaktnost i maksimalna težnja pas igri, elementi koji sigurno ne dolaze sami od sebe. Za sve ove elemente glavni krivac i najveću odgovornost sigurno snosi, Matijas Pejić. Ovaj mladi trener, širokoj javnosti do neki dan poznat kao nogometaš koji je godinama branio boje HNK Orašje, Veža, Slobode itd. Sa ovim mladim i simpatičnim momcima radi zasigurno dobar posao. 
Sretno Matijesu, sretno Mladosti iz Domaljevca.

Stadion ŠD „Sloga“ u Tolisi

ŠD „Sloga“ Tolisa – NK „Dragovoljac“ Novo Selo (0:0) 1 : 1
Strijelci:
1:0, Pavo Ević 71. min.
1:1, Deni Rakić 86. min.

Kako je od nogometne sezone 2015/16. momčad iz Novog Sela ušla u Prvu ligu, još niti počasni pogodak nisu zabili u Tolisi (2:0, 1:0, i 2:0 dosadašnji rezultati u Tolisi).
Tako je bilo sve do današnje 86 minute, kada su gosti u današnjoj na trenutke i gruboj utakmici ne samo zabili pogodak, nego i uzeli veliki bod u Tolisi.

Stadion NK „Dubrave“ u Dobravama

NK „Dubrave“ Dubrave – NK „Kostrč“ Kostrč (2:0) 3 : 1
Strijelci:
1:0, Zijad Ahmić, 6. min.

2:0, Zijad Ahmić, 39. min.
2:1, Mario Živković, 69. min.
3:1, Šabić Avdija, 83. min.

U novijoj povijesti ove momčadi odigrale su 6 prvenstvenih nogometnih utakmica. Nije bilo X-eva, a pobjeđivao je isključivo domaćin.
Nakon današnje utakmice, ostalo je i dalje po starom. Domaćin pobijedio, a gosti prepustili vrh ljestvice.

Stadion FK „Mladost“ u Sibovcu

FK „Mladost“ Sibovac – NK „Vitanovići 78“ Vitanovići (2:2) 2:4
Strijelci:
1:0, Izudin Gibić, 5. min.
1:1, Jokić Vedran, 37. min.

1:2, Jokić Vedran, 39 min.
2:2, Nermin Škorić 41. min.
2:3, Jokić Vedran, 59. min.
2:4, Adis Mujić, 87. min.

Prošle sezone, domaća momčad na domaćem terenu ostvarila je uvjerljivu pobjedu nad današnjim gostom iz Vitanovića 7:2.
Danas su domaći dobro krenuli, već u uvodu utakmice poveli, ali onda na scenu stupa Jokić i sa het tickom kvari raspoloženje domaćim navijačima.
Također, moramo podsjetiti da je momčad iz Vitanovića u prvih šest kola imala 0 bodova na kontu, da bi u posljednja četiri kola osvojili čak 10 bodova. Čestitamo.

Stadion NK „Mladost“ u D. Svilaju

NK „Mladost“ Donji Svilaj – FK „Dizdaruša“ Dizdaruša (1:2) 4:2
Strijelci:
1:0, Damir Haćimović 14. min. 

1:1, Elvir Omić 24. min.
1:2, Marko Vlačić 25 min.
2:2, Damir Haćimović 54. min.
3:2, Miroslav Vidović, 59. min.
4:2, Tedo Pivaš, 62. min.
5:2, Miroslav Vidović, 90. min.

Prvi i posljednji put u okviru Prve lige, ove dvije momčadi su se susrele u nogometnoj sezoni 2010/11. Te sezone, rijetko koja momčad je u ligi uzimala bodove FK „Dizdaruša“, a momci iz Svilaja su uspjeli uzeli čak 4 boda. Kući su pobijedili 2:1, a u gostima odigrali 1:1.
Niti ovdje se nije promijenila tradicija, iako su gosti u 25 minuti utakmice poveli sa 2:1, domaćin je na kraju uvjerljivo slavio rezultatom 5:2.

Stadion „Blatakana“ u Boku

NK „Bok“ Bok – NK „Hajduk“ Orašje (0:1) 0 : 3
Strijelci:
0:1, Alan Rabić, 16. min.
0:2, Alan Rabić, 49. nin.
0:3, Alan Rabić, 70. min. KU

U nogometnoj sezoni 2012/13., momčad iz Boka uzela je bod na gostovanju u Orašju, od tada do danas pobjede domaćih momčadi. Prošlu sezonu, 2:1 pobjeda Boka kući, 2:0 pobjeda Hajduka kući.
Nakon kiksa u prošlom kolu kući, ovo je trebao biti popravni ispit, za domaćina. Trebao ali nije.
Gosti iz Orašja bili su nemilosrdni i uvjerljivo svladali momčad Boka, na njihovom terenu. Hajduk iz Orašja i dalje ne popuštaju, kako su uhvatili zamah u prvenstvu nastavljaju i dalje da prelaze svoje nogometne prepreke. Velike zasluge u novoj pobjedi Hajduka, ponovno pripadaju Rabiću.   

Jučer je odigran susret u Prudu

NK „Sloga“ Prud – NK „19. Srpanj“ Oštra Luka (1:0) 1 : 0
Strijelac:
Robert Zečević, 14 min.

U tvrdoj, ali kvalitetnoj predstavi obadvije momčadi. Domaćini su uspjeli realizirati jednu prigodu, i uzeti sva tri boda. Možemo konstatirati da se tradicija nastavlja, naime momčad iz O. Luke posljednji bod u Prudu, uzela je u nogometnoj sezoni 2012.-13., rezultat je bio 3:3. Od tada je obostrano slavio, isključivo domaćin.
Prud je sa nova tri boda preuzeo vrh ljestvice u Prvoj ligi.


LJESTVICA


Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE