nedjelja, 23. prosinca 2018.

JASTREBOVI NA PUTU DO NASLOVA


Sažetak druge večeri osmine finala malonogometnog dvoranskog  Božićnog turnira Orašje 2018., čije je ovo drugo izdanje a igra se u gradskoj sportskoj dvorani u Orašju, sveo bi se na očekivanu i dokazanu dominaciju matićkog malonogometnog umijeća. Selo prezentiraju dvije ekipe, Jastrebovi i Mad šped.
Matićki Jastrebovi ekipa su sastavljena od iskusnih i provjerenih nogometaša koje predvodi Mato Neretljak, nogometna legenda ovih prostora, nogometni čarobnjak Antonio Vidović te nadolazeće mlade zvijezde, Tomislav Mikić, Zvonimir Mikić i Mihael Kuprešak. Reklo bi se spoj mladosti i iskustva ali najbitniji faktor jest njihovo samopouzdanje i vjera u svoju snagu i moć. Sinoć smo svjedočili demonstraciji sile i superiornosti Jatrebova naspram simpatične ekipe iz Županje koju je predvodio iskusni Robert Župarić, inače bivši nogometaš NK Napredak Matići. Ekipa iz susjedstva nije imala nikakve realne šanse protiv Jastrebova ali u prilog im nije išlo niti to što su imali problema na granici (čekali su pet sati na granici a zatim da bi odigrali utakmicu, došli su pješice do dvorane, što je za svaku pohvalu). Jastrebovi su, uz „Tramošnicu“, najveći favoriti za osvajanje naslova. Ekipa Tramošnice su profesionalni igrači malog nogometa i s pravom računaju na osvajanje turnira. Jedini koji im to mogu pomrsiti su igrači Jastrebova. Uopće ne sumnjam da će Mato Neretljak znati pripremiti ekipu za tu utakmicu. Možda je malo pretenciozno i podcjenjivački prema ostalima koji su se našli u ždrijebu četvrt finala, ali to je realnost. Poznavajući Neretljaka znam da neće biti zadovoljan ničim drugim izuzev naslova. Za to je ove godine bolje posložio momčad i sve osim naslova bit će neuspjeh. Sretno Jatrebovi.


                                                      Jastrebovi
Ekipa Mad Šped sastavljena je od mladih nada predvođena iskusnima Matom Ivićem i Zlatkom Mikićem. Treći favorit turnira po imenima i po igri koju su prezentirali u prvom dijelu svoje utakmice ali drugi dio pokazao je sve „dječije slabosti“ ovog sastava. Previše nogometnih veličina na jednom mjestu rezultiralo je tim da je najbolji igrač tima bio vratar Damir Mikić – Galon. S nekoliko izvanrednih intervencija držao je ekipi glavu iznad vode. Dokle? Idući protivnik im je ekipa Žute Kobre iz Oštre Luke. Naša ekipa je bolja, igrački kvalitetnija i ukoliko poslože stanje u glavama mogu proći u polufinale, u protivnom…

Nije to bila večer vratara. Izuzev Damira Mikića i Kobaša iz Žutih Kobri, ostali su imali i puno boljih dana.
Na kraju treba spomenuti i Zvonira Markovića – Cukija, koji nastupa za ekipu „Sava“ iz Županje. On je svojim pogotkom, u raspucavanju, donio prolazak ekipi u četvrt finale.
           

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE