subota, 2. studenoga 2019.

MISA NA MATIĆKOM GROBLJU



Današnji propovjednik, fra Marko Neretljak


Dušni je dan vrijeme kada mi katolici obilazimo svoja groblja i odajemo počast paljenjem svijeća onima koji su „prešli preko mosta na drugu stranu iste rijeke“ kako to lijepo reče današnji propovjednik fra Marko Neretljak. Na ovaj dan tradicionalno se sveta misa slavi na groblju. Danas po prohladnom, ali za ovo doba godine ugodnom vremenu, skupilo se preko tisuću vjernika na misi. Kako je već rečeno misno slavlje predvodio je fra Marko Neretljak a pomagali su mu fra Perica Martinović, fra Silvio Zlatarević i provincijal fra Ivo Martinović. Sve je to ovjekovječio fra Josip Ivić, naš bogoslov kojemu zahvaljujemo za ove fotografije koje  je i nama  poslao.
„Najvažnija je naša nada i vjera u vječni život. Jer život kršćanina ima smisla jedino ako živi u povezanosti s Bogom te u shvaćanju istine da život ne završava smrću nego se nastavlja u zajedništvu s Bogom, ako se iskreno vjeruje“. Poruka je ovo današnje propovijedi koju nam je u sažetku dao fra Marko Neretljak.  



Fra Perica Martinović, fra Ivo Martinović, fra Silvio Zlatarević i fra Marko Neretljak










Zahvaljujemo fra Marku  što je pohvalio naš rad. Nama to puno znači jer dolazi s mjesta i od osobe čije mišljenje cijenimo.

                                                                                      JO

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE