ponedjeljak, 28. listopada 2019.

11. KOLO PŽL POSAVINE


Kao tri najzanimljivije utakmice ovoga jedanaesto kolo 1. ŽNL Posavine izdvajamo dva derbi susreta vrha ljestvice, odigrana u Prudu i Vitanovićima, kao i jedan općinski derbi odigran u Tolisi.

U subotu na stadionu pod Savom, sastali su se trećeplasirana momčad iz Pruda i lider prvenstva momčad iz Brčkog.
Gledajući statistiku odnosno ljestvicu trebala je to biti tvrda i neizvjesna utakmica, sve do posljednjeg sudačkog zvižduka. Da je statistika točan zbroj netočnih podataka, dokazala je i ova utakmica, odnosno njen konačan rezultata.
Rezultatska neizvjesnost trajala je eventualno tijekom prvog dijela utakmice, a za ovakvo stanje naravno „kriva“ je momčad iz Dizdaruš, koja je eksplodirala kada je bilo najpotrebnije i bukvalno razbila inače odličnu momčad Sloge.
Jučer u drugom dijelu susreta na terenu je bila samo jedan momčad, Duzdaruša. Ovom utakmicom gosti su eventualne „Tome“, dodatno razuvjerili i već sad stavli točku na i oko dvojbe oko konačnog prvaka lige, iako do kraja prvenstva ima još 15 kola, odnosno čak 45 bodova. Mišljenja smo da će trenutna bodovna razlika između Dizdaruše i njenog prvog pratioca, bit iz kolo u kolo samo izraženija.

Čestitamo momčadi iz Dizdaruše i sretno u nastavku prvenstva.

Drugi derbi, nam donosi priču iz Tolise, gdje je odigran tradicionalni općinski derbi, između Sloge i Kostrča. Kao i prošli tako i ovaj derbi nam nije donio nikakvu dodatnu nogometnu draž, niti uzbuđenje, koje inače prate ovakve utakmice. Kostrč je bez velikog napora uvjerljivo slavio 3:0. 

Treći derbi odigran je u Vitanovićima između NK „Vitanovića 78" i HNK „Mladost“ Domaljevac. Domaća momčad nakon što je masakrirana prošlo kolo u Kostrču, izvršila je reorganizaciju u domaćim redovima i pokaza da je utakmica u Kostrču bila samo loš dan.
Nakon vodstva od 2:0 domaće momčadi, gosti su se vratili u prvom dijelu utakmice golovima J. Pejić i R. Sandić. U drugom djelu utakmice domaća momčad prvo dolazi u vodstvo u 62. minuti susreta, da bi u 90. minuti Jašarević postavio i konačan rezultat od 4:2 za Vitanoviće 78.

Na utakmici u Špionici, između Frankopana i Hajduka do prvog pogotka čekalo se do 56. minute susreta, kada je Trifunović pogodio za 1:0. U nastavku utakmice domaćini su samo potvrdili stanje na terenu.  

U Novom Selu, domaćin očekivano uzeo sav plijen, ali možda nije očekivano tako uvjerljivo. Gosti iz O. Luke i dalje negativno iznenađenje jesenjeg dijela natjecanja.

U Boku, domaća momčad je demolirala Mladost iz D. Svilaja. Rezultat do 38. minuta je bio 0:0 i nitko nije mogao niti pomisliti da će na kraju domaćin slaviti tako uvjerljivo. Gosti su se rezultatski dobro držali do posljednji 20 minuta susreta, kada su njihov raspad, domaći igrači znalački kaznili.

Za kraj izvješće sa naše utakmice.

Vraćanje sata ili nešto drugo, utjecalo je na skromnu posjetu nogometne utakmice u Matićima.
Znajući da momci iz Sibovca nisu nikada podbacili u Matićima, nadali smo se da će biti puno teže doći do sva tri boda, nego li to trenutno ljestvica govori. Dodamo li ovome izostanak petorice naših standardnih igrača, doza sumnje u konačan po nas pozitivan ishod ove utakmice, bila je dodatno opravdana.
U skladu sa gore navedenim prvo poluvrijeme gosti su odigrali hrabro i nimalo u podređenoj situaciji. Čak što više, dominirali su većim djelom prvog dijela utakmice. Međutim, momčad iz Sibovca je i pored dobre igre i tri-četri izgledne prigode, zabila samo gol, a poluvrijeme završili sa negativnim skorom od 2:1.
Drugo poluvrijeme bilježimo ipak terensku inicijativu naše momčadi i od nekoliko izglednih prigoda koju su stvorili naši igrači na jučerašnjoj utakmici, pogodak T. Markovića, za konačnih 3:1.



IGRAČ KOLA

Muhamed Sajtanović FK Dizdaruša


Nogometaš 

SEMAFOR

BODOVI:
DOMAĆIN 2 vs GOST 7
GOLOVI:
Ukupno 33 pogodaka
DOMAĆIN 22 vs GOST 11

Odličan prosjek od 4,71 golopo utakmici.

LISTA STRIJELCA




Damir Topčagić (Mladost Sibovac) 12 pogodaka


Tomislav Marković (Napredak) 11 pogodaka



Dino Petričević (Kostrč) 11 pogodaka


Ivica Mišković (Kostrč) 11 pogodaka


Muhamed Sajtanović (Dizdaruša) 11 pogodaka.




LJESTVICA NAKON 11. KOLA


LJESTVICA DOMAĆIN

LJESTVICA GOST


UTAKMICE 11. KOLA




























































Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE