srijeda, 19. svibnja 2021.

UDRUGA "MATIĆI U SRCU"


 U teškim vremenima kakva znaju doći, kako za pojedinca, tako i za čitavu sredinu ili društvo u cjelini, bitno je sačuvati ljudskost i pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Kroz svoj tristogodišnji put selo Matići i njegovi stanovnici znali su se naći u velikim problemima, bilo da su u pitanju  ratovi, poplave, požari, bolesti ili suše, čije je djelovanje imalo za posljedicu neimaštinu, nemoć i životnu ugrozu. Mještani sela uvijek su pomagali pojedincima koji su se našli u teškim životnim trenutcima. Nastavljajući takvu tradiciju i imajući u vidu trenutačnu situaciju u selu, gdje selo rapidno stari na način da je puno starijih osoba koje se ne mogu brinuti same za sebe, a nemaju svojih bližnjih, ili da obitelj ima bolesnu osobu kojoj je potrebna cjelodnevna skrb, prije nekoliko godina došlo se na ideju o osnivanju Udruge koja bi prikupljala sredstva i pomagala potrebite na razne druge načine. Do realizacije došlo je ovih dana, nakon akcije koja je pokrenuta za Božić 2020. godine.

Udruga pod nazivom "Matići u srcu" registrirana je 28. travnja 2021. godine. Predsjednik udruge je Ivan Marković Koktin, dopredsjednik je Marijan Pejić Mija, a tajnik je Ilija Naretljak Lile. Karakter Udruge je humanitarno djelovanje prema stanovnicima sela, ali i drugima u potrebi.

Dana 12. svibnja otvoren je transakcijski račun u NLB banci u Orašju: 1321002023701114.

U istoj banci otvoren je i devizni račun na koji se mogu uplaćivati iznosi u inozemstvu. Na traženje mnogih naših mještana koji su izrazili želju da pomognu svom rodnom mjestu i na taj način poboljšaju životne uvjete potrebitih, donosimo sliku računa s kojom se dođe na mjesto s kojeg se želi uplatiti iznos i POKAŽE SE FOTOKOPIJA SLIKE ILI ISTA NA MOBITELU.


                  Dokument s kojim se uplaćuju sredstva na svim uplatnim mjestima u inozemstvu

Neka nikoga ne zbuni ovo što je označeno markerom, MORA se donijeti cijeli ovaj dokument. Nadamo se vašim skromnim prilozima kojih će biti mnogo pa će i pomoć biti učinkovitija. Domaća poduzeća, ustanove i pojedinci svoja sredstva mogu uplatiti na transakcijski račun. 

Prije svog službenog utemeljenja Udruga je od prikupljenih članarina već intervenirala u jednoj situaciji, a također podijeljena su i neka sredstva u vidu higijenskih potrepština, koja je jedan član iste prikupio.

Hvala svima koji se odazovu svojim uplatama, a hvala i onima koji su poduzeli korake  u organizaciji  ovakvog vida pomoći.


                                                        Rješenje o registraciji Udruge


                                                                     

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE