ponedjeljak, 16. prosinca 2019.

TOMISLAV MIKIĆ: MNK POSAVINA I BOŽIĆNI TURNIR




Početak studenog najava je kraja nogometne sezone na otvorenom i počinju lagano dominirati dvoranski sportovi. Tako je i ove godine s tom razlikom da od ove godine mali nogomet ide cijelo vrijeme rame uz rame s odbojkom (HOK Domaljevac i ŽOK Orašje). Kako je sve počelo.
Izgradnjom dvorane Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju stekli su se uvjeti za održavanje sportskih i drugih manifestacija u za to adekvatno predviđenom prostoru. Osim postojećih klubova koji su svoj program preselili u ovo zdanje osnivaju se i novi koji nastoje održati u vrhu dva najpopularnija sporta na ovom prostoru, nogomet i odbojku.
Skupina nogometaša na zalasku karijere utemeljila je 2017. godine malonogometni klub u Orašju pod nazivom MNK „Posavina“. Klub se nije natjecao jer nije imao zatvorenu financijsku konstrukciju za takvo nešto pa su krenuli s organizacijom Božićnog malonogometnog turnira u Orašju. Turnir je izazvao veliko zanimanje kako samih natjecateljskih ekipa tako i gledatelja.
Glad za nogometom rijetko je gdje izražena kao u našoj Posavini, a pogotovo u vrijeme oko Božića. Stoga sve čestitke osnivačima kluba i organizatorima turnira, MNK „Posavina“ Orašje.
Oraški su malonogometaši od ove godine krenuli s natjecanjem u Prvoj ligi Federacije BiH. Premijera je bila 3. studenog u dvorani u Orašju a protivnik je bila ekipa iz Brčkog.


Za MNK „Posavina“ nastupaju i trojica naših nogometaša, a to su: Perica Paradžiković (vratar), Zvonimir Mikić i Tomislav Mikić. O planovima kluba u ovoj premijernoj sezoni, Tomislav Mikić kaže:
„Obzirom da smo tek krenuli s ovom malonogometnom pričom i prvenstvenim natjecanjem, pokušavali smo učiti iz utakmice u utakmicu nove taktike, nove poteze pa i same protivnike. Bilo je dosta izostanaka bitnih igrača, nesretnih trenutaka i sudačkih odluka koje su nas na kraju koštale  pokojeg boda, ali što je tu je.
U ovom dijelu sezone cilj nam je bio ne biti posljednji na tabeli što nam je pošlo za nogom. Trenutno smo sedmi na tabeli.
Sve u svemu, zadovoljni smo odrađenom sezonom i željno iščekujemo nastavak natjecanja.“
Od početka Božićnog turnira u Orašju ekipe iz Matića imaju velikog uspjeha. Prve godine matićka ekipa zauzela je treće mjesto dok su „Jastrebovi“ prošle godine trijumfalno protutnjali oraškom dvoranom. „Jastrebovi“ ove godine neće braniti naslov ali je jedan dio nogometaša završio je u drugoj matićkoj ekipi, „MAD ŠPED“, koja je prošle godine zauzela visoko 4. mjesto. O planovima i željama ove ekipe koju predvode braća Tomislav i Zvonimir Marković, Tomislav veli:
„Što se tiče božićnog turnira u Orašju, za početak cilj nam proći grupnu fazu, a poslije dogurati što je moguću dalje. Želim naglasiti da je ovaj malonogometni turnir u Orašju ujedno i najjači do sada.
Dosadašnjih godina je broj ekipa bio ograničen na dvadeset, a ove godine zbog velikog zanimanja povećan je na dvadeset i tri. Sve su pojačane kvalitetnim igračima i smatram da će gledatelji još više uživati u čarima ove igre.
Želim pozvati mještane sela Matići da dođu u što većem broju i da podrže našu mladu ekipu.“

Utakmica je večeras u 19 sati, a protivnik je ekipa „Jahači magle“. Pa, evo dobre nam prigode za razbiti zimsku monotoniju i ujedno uživati u majstorijama čarobnjaka dvoranskog nogometa.



                                    MAD ŠPED, ova ekipa može jako daleko

                                                                                       JO

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE