petak, 21. veljače 2020.

PRIPREME I PRINOVE


Prinove: Muris Mehinović, Perica Paradžiković i Adel Alibašić

Nogometaši ŠD „Napredak“ iz Matića su započeli 2. veljače 2020. godine pripreme za proljetni dio sezone. Treneru, Ivici Markoviću, se javilo na prozivku 20 nogometaša. Pripreme teku svojim tijekom. Skoro svaki dan dvadesetak mladića preorava kopačkama travnjak crnomlačkog ponosa.
Atmosfera oko kluba nije baš idilična, ali daleko je od zabrinjavajuće. Problem je nedostatak nogometaša pa je Uprava prinuđena dovoditi pojačanja iz poprilično udaljenih mjesta što osim materijalnih iziskuje i dodatne organizacijske probleme.
Predsjednik kluba i dugogodišnji igrač, Marijan Martinović - Milo, kaže: „Spremni smo na sve izazove koje  donosi proljeće… klub je napustilo pet nogometaša, vratar Darijo Martinović, vezni Mario Božić i stoper Pavo Draganović su prešli u redove ŠD „Sloge“ iz Tolise (klub se pokušava spasiti  ispadanja u niži rang natjecanja), te Igor Kajfeš i Ivan Pejičić koji prelazi u NK „Mladost“ iz Vidovica.  Mi smo u svoje redove doveli vratara, Pericu Paradžikovića (povratnik iz NK „19. srpanj“ Oštra Luka), Danijela Vukovića (NK „Mladost“ Vidovice), Adela Alibašića i Murisa Mehinovića“.


Na naše pitanje što očekuje od nastavka sezone trener Marković se zagonetno smije i kaže “Vidjet ćemo, vidjet ćemo…“.
„Napredak“ je veliki klub u našoj sredini.  To moraju znati svi koji učestvuju u organizaciji i vođenju istog, ali i politički subjekti koji mogu utjecati i pomoći u stabilnosti i kakvom – takvom prosperitetu kluba. Ne smije se ponoviti „ toliški sindrom“ na našem primjeru. Desetak nogometaša je položilo život za obranu ovog mjesta i ovog prostora pa je stoga veća moralna odgovornost šire društvene zajednice prema nogometnom klubu. Napredak je „Posljednji Mohikanac“ u selu Matići.
I na kraju jedna čestitka. Naš mladi vratar – povratnik, Perica Paradžiković, danas slavi rođendan. Sretno Perice.

Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE