subota, 16. rujna 2023.

SRETAN JUBILARNI 70.-TI ROĐENDAN

MARIJAN MIKIĆ - MIĆA

Sretan, jubilarni 70. rođendan legendarnom nogometašu nogometnog kluba Napredak, koji je svoju karijeru započeo u našem klubu kao izuzetno talentirani sedamnaestogodišnjak!

Marijan Mikić

Svoje prve nogometne minute dobio je na nogometnoj utakmici polufinala kupa Zadrugara 1970. godine, u Dvorovima protiv FK „Proleter“. Marijan Mikić-Mića bio je dugogodišnji standardni igrač, oduševljavao je svojom izvrsnom tehnikom, nevjerojatnom startnom brzinom i osjećajem za gol. Smatra se jednim od najvećih napadača našega nogometnog kluba.


Posljednje službene utakmice za Napredak odigrao je sredinom 80 tih, ali je na zelenom terenu u kopačkama ostao do sredine 90-tih. Kao nogomeni veteran i dan danas zna istračati na nogometeni teren. 


Igrajući za Napredak osvojio je dva Kupa Zadrugara 1974. i 1984.


te dva prvenstva:

Posavska MNL 1974.-75. i 1981.-82. Posavskopodmajevička nogometna liga (trener igrač).

    NK "Napredak" Matići 1984. 

Vrhunac nogometne karijere bio mu je igranje u tadašnjoj republičkoj ligi ex Yu, gdje se svojim igrama nametnuo kao nezamjenjivi nogometaš NK „Hajduk“ iz Orašja.

Osim za Napredak i Hajduk, u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri igrao je i za NK „Radnički“ iz Županje, NK „Zrinski“ iz Bošnjaka i NK „Posavac“ iz Ugljare. U svim ovim klubovima ostvario je brojne zavidne rezultate, a njegova kvaliteta i strast prema nogometu omogućile su mu da postane jedan od najboljih nogometaša na ovim prostorima.

Čovjeku, sportašu, nogometašu koji je tijekom svoje nogometne karijere ostavio neizbrisiv trag u povijesti ovog sporta ovog kraja, želimo sretan rođendan i još mnogo godina radosti, sreće i uspjeha u životu!

1 komentar:

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE