Svinjokolja je dio
tradicije stanovnika Posavine pa tako i sela Matići. Vrijeme je to početka zime,
iako ne kalendarski ali klimatološki i tradicijsku zima počinje poslije sv.
Kate (Sveta Kata, snijeg na vrata). S dolaskom hladnijih dana započinju
pripreme hrane za narednu godinu (sušenog mesa). Počinje dimiti iz prepunih
pušnica svakojakim komadima svinjskog mesa. Klatare se kulenovi, kobasice,
bijele peke, pate, rebra, koljenice i druge delicije ovisno o vlasniku. Danas
donosimo dio atmosfere i radova na svinjokolji kod Blaža Orkića- Đurića koji je
ujedno slavio i svoj 60. rođendan.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
REZULTATI
LJESTVICA
NAJČITANIJE
-
S velikom tugom vas obavještavamo da je jučer u prometnoj nezgodi tragično preminuo naš sumještanin Zoran Mišković-Zoka, rođen 2005. godine,...
-
U svojoj šestoj godini života, prerano i s tišinom koja sve govori, zauvijek nas je napustio Leon Pejić. Mali anđeo, s osmijehom koji je g...
-
Iznenad nas je napustio u 53. godini života, hrvatski vitez Mladen Ivić. Neki mještani će se sjećati Mladena, kao nogometaša NK "Napred...
-
Autor; Joso Orkić 5.7. OBRAMBENI DOMOVINSKI RAT G ovor Slobodana Miloševića 28. 6. 1989. godine na Gazimestanu (Kosovo...
-
Pregled rada bloga selo Matići za 2018. godinu U ovoj prvoj godini svojeg djelovanja blog i fb stranica selo Ma...
-
S neizmjernom tugom javljamo da nas je iznenada i prerano napustio naš Ivica Mikić. Da podsjetimo, Ivica je bio žrtva tragične granate koja ...
-
Jučer u poslijepodnevnim satima iznenada i prerano je preminuo naš sumještanin, sa adresom prebivališta u Salzburgu(Austria), Ivo Mikić. Su...
-
R.I.P. MATO MIŠKOVIĆ - DŽELE Napustio nas je Mato Mišković Džele. Otišao je u vječno svjetlo svome ocu Josi kojega je neizmjerno cijeni...
Nema komentara:
Objavi komentar