petak, 2. kolovoza 2019.

INVESTICIJA VRIJEDNA 7000 KM




                    Otvaranje nogometne sezone 2019./2020.  

Nogometaši  NK „Napredak“ Matići krenuli su u novu sezonu kup utakmicom s ekipom „Odžak 102“. Utakmica je odigrana u subotu 27. 7. 2019. godine na stadionu u Crnoj mlaki pred oko stotinjak gledatelja. Gostujući sastav, inače član Druge lige Federacije BiH, nije prikazao igru na razini očekivanog i glatko je poražen rezultatom 3 : 1 za domaćina.  Domaća ekipa bez nekoliko standardnih igrača, ali s pojačanjima koja su došla tijekom  prijelaznog roka, pokazala se kao prevelik zalogaj za renomiranu gostujuću momčad. Novina u igri momčadi Napretka je to da su igrali konstantno cijelu utakmicu. Nije bilo oscilacija koje su „krasile“ igru u proteklim godinama.  Svakako da su tom pridonijeli nogometaši došli (vratili se) tijekom ljeta: Tomislav Marković, centralni napadač došao iz HNK „Orašje“, Ilija Orkić, pouzdani stoper došao iz NK „Cim“ Mostar, Matej Pejičić, vezni igrač došao iz  NK „Dinama“ Donja Mahala te dva člana omladinskog pogona HNK „Orašje“, Marko Mikić i Petar Marković. Sve odreda Matićani.  


  Povratnici u matični klub: Petar Marković, Marko Mikić, Ilija Orkić, Tomislav Marković i Mateo Pejičić

Inače osim ovih pojačanja nije bilo drugih promjena što se tiče igračkog kadra (povremeni su odlasci igrača u Njemačku ali zvanično nitko nije zatražio ispisnicu iz kluba). Trenersku klupu i dalje grije Ivica Marković – Cico. Prema njegovim riječima klub se jeste pojačao ali nema nikakvih imperativa. 25 igrača priprema se za sezonu koja počinje 18. 8. 2019. godine utakmicom sa ekipom NK „Mladost“ u Domaljevcu. Najozbiljniji kandidati za prvo mjesto su FK „Dizdaruša“, NK „Sloga“ Prud, NK „Hajduk“ Orašje i kao „Dark Horse“  NK „Napredak“ Matići.
Ovih dana došlo je i do promjena u vođenju kluba. Umjesto dosadašnjeg višegodišnjeg predsjednika kluba, Mate Mišković – Džela, koji zbog bolesti napušta dosadašnju funkciju na njegovo mjesto dolazi Marijan Martinović – Milo.
Njegovi zamjenici su Ivan Orkić i Dejan Brašnić. Tajnik kluba je Marko Mamić.
Klub je ovih dana dovršio projekt navodnjavanja i na taj način riješio „Ahilovu petu“ u ljetnim mjesecima. Investicija vrijedna preko 7000 KM.
Užurbano teku pripreme za nedjeljni „11. Festival nogometa Matići 2019.“ Na ovom međunarodnom turniru sudjeluje 16 ekipa iz HR i BiH. Pravo nastupa imaju dječaci 2007. godište i mlađi dok djevojčice 2005. i mlađe.


 
                                    Radovi na navodnjavanju


                                      Prvo (probno) zalijevanje







Nema komentara:

Objavi komentar

REZULTATI

LJESTVICA

NAJČITANIJE